Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam CHP İzmir'de Nalbantoğlu dönemi

        Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Teşkilatının yaklaşık beş ay önce gerçekleştirdiği olağan genel kurulda il başkanlığına seçilen Ekrem Bulgun'un geçen hafta görevinden istifa etmesinin ardından boşalan il başkanlığı koltuğuna dün CHP Genel Merkezi tarafından eski il başkanlarından Rıfat Nalbantoğlu yeniden atanmıştı. CHP İzmir İl Başkanlığında düzenlenen törende eski başkan Bulgun yeni başkan Nalbantoğlu'ya görevini devretti.

        CHP İzmir İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, görevine kaldığı yerden devam edeceklerini ifade ederek "CHP'nin iktidara olan koşusuna destek vereceğiz" dedi.

        Belediye başkanları, ilçe başkanları ve partililerin katıldığı törende konuşan eski İl Başkanı Bulgun, makamların ve kişilerin gelip geçici olduğunu, esas olanın CHP olduğunu kaydetti. TBMM, CHP ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Türkiye Cumhuriyeti'nin üç ana kurumu olduğunu savunan Bulgun, "Bu üç kurum var oldukça, Türkiye Cumhuriyeti de var olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti var oldukça da CHP de var olacaktır. CHP, önümüzdeki sınavlardan başarıyla çıkacaktır, yeni il başkanımız Rıfat Nalbantoğlu'nu tebrik ediyorum" diye konuştu.

        İl başkanlığı koltuğunun hizmet etme yerleri olduğunu ve CHP'nin hedefleri için emek vereceklerini ifade eden Rıfat Nalbantoğlu ise 4 ay 13 gün sonra tekrar göreve geldiğini, görevi devrettiği zamanki duyguları hala taşıdığını ifade ederek katkı koyan herkese teşekkür ettiğini söyledi.

        Ekrem Bulgun'u çiçekle yolcu eden Nalbantoğlu daha sonra salondakilere "Nerede kalmıştık" diyerek sözlerine başladı. CHP Merkez Yönetim Kurulu'nun dünkü toplantısıyla göreve atandığını ve 20 kişilik yönetim kurulunun belirlendiğini anlatan Nalbantoğlu, 2 ay 23 gün sonra bitmesi gereken, 4 ay 13 gün süren bir ayrılıktan sonra göreve başladıklarını söyledi. Nalbantoğlu şunları söyledi:

        "Partililerden, basın mensubu arkadaşlarımdan hatırlatmasını isteyeceğim, nerede kalmıştık? Birlikte görev yapmaktan onur duyduğum yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımla göreve başlıyoruz. CHP'nin Türkiye genelindeki hedefleri bellidir, sorunlar bellidir. CHP'nin iktidara olan koşusuna destek vereceğiz. Hızla, durmadan çalışacağız. Birinci hedefimiz referandumdur. Partililerimizin heyecanıyla hedeflere koşacağız, İzmir'de en üst başarıyı elde edeceğiz. Kaçsalar kaçsalar 5 - 6 ay sonra genel seçim var. İzmir örgütü olarak bu hedefte de en büyük desteği vereceğiz, CHP'yi iktidara taşıyacağız."

        BİLİM, KÜLTÜR VE YÖNETİM PLATFORMU OLUŞTURULACAK

        Altı yıldır yapılamayan ve geçen yıl 1 - 2 Ağustos günlerinde gerçekleştirilen İl Danışma Meclisi'ni de en kısa zamanda toplayacaklarını hatırlatan Nalbantoğlu, bu toplantılarda birinci önceliğin referandum olduğunu söyledi. Nalbantoğlu, yönetim kurulunun ilk toplantısında bu konuda tarihin ve yerin belirleneceğini söyledi. Nalbantoğlu, Ali Nail Kubalı'nın ekonomik ve stratejik konularda kendisine danışmanlık yapacağını belirterek Bilim, Kültür ve Yönetim Platformu oluşturacaklarını, 50 kişilik platformun 5 kişilik yürütme kurulunun başkanlığını Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden Prof.Dr. Engin Berberoğlu'nun yürüteceğini söyledi.

        Konuşmasının ardından bir gazetecinin sorusu üzerine Devlet Bakanı Mehmet Aydın'ın "İzmir kimsenin arka bahçesi değildir" sözlerine cevap veren Nalbantoğlu, İzmir tabii ki kimsenin arka bahçesi değildir. Ama İzmir'in ne olduğunu 29 Mart'ta gördüler. Çok acele etmesinler 12 Eylül'de bir daha görecekler. Kaçsalar kaçsalar 7 - 8 ay sonra bir daha genel seçim olacak. Bir yılda 3 defa görürlerse İzmir'in ne olduğunu öğrenirler" diye konuştu. Nalbantoğlu ile yönetim kurulu üyeleri daha sonra Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk koydular. Partililerin de katıldığı törende havanın çok sıcak olduğunu belirten Nalbantoğlu, "Bu sıcaklık iktidarın sıcaklığıdır, bizim içimizi ısıtıyor. Bu sıcaklık 12 Eylül referandumunda en üst noktaya çıkacaktır. Genel seçimlerde bazıları için cehennem sıcağına dönüşecektir" dedi.

        Nalbantoğlu başkanlığında oluşan 20 kişilik yeni yönetim kurulu, Mehmet Tahir Bırav, Rıfat Özer, Sema Tunç, Sumru Karaer, Tuncay Taştan, Ali Rıza Kaya, Azad Fazla, Mustafa Özuslu, Zikri Dursun, Tamer Akçam, Bülent Erginci, Polat Manduz, Erdoğan Kürüm, Uğur Yelekli, Sedef Seven, Mustafa Kundakçı, Bircan Gül, Serdar Sandal, Hafize Özkır ve Osman Yurtsever'den oluştu.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ