Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Adana'ya ikinci üniversite için teklif

        Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Adana'ya ikinci bir devlet üniversitesi kurulması içinkanun teklifi verdi.

        MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut'un hazırladığı, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Recai Yıldırım, Adana Milletvekili Kürşat Atılgan, Adana Milletvekili Muharrem Varlı ile civar illerden MHP'li vekillerin imza koyduğu kanun teklifinde, üniversitenin adı 'Adana Teknik Üniversitesi' olarak belirlendi. Teklifin gerekçesinde şu ifadeye yer verildi:

        "Adana'da sadece bir üniversite bulunmaktadır. 2 milyon nüfuslu ilimizde ikinci, hatta üçüncü bir üniversite gereksinimi had safhadadır. Çünkü Adana, ülkemizin en büyük illerinden biridir. Sürekli iç göç almaktadır. Çevresinde Osmaniye, Hatay, Mersin, Niğde başta olmak üzere pek çok ilimiz ile ulaşımda, ticarette, eğitimde doğrudan ya da dolaylı ama sürekli bir ilişki içindedir. Ilıman iklimi, ulaşım imkânları, özellikle soğuk illerimize göre daha kolay yaşanabilir olması, bu kentimizi yüksek öğrenim görmek isteyen gençlerimiz için de cazip kılmaktadır."

        AK Partili milletvekillerinin de destek vermesi halinde, yasalaşmasına kesin gözü ile bakılan teklifte yer alan Adana Teknik Üniversitesi; Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Denizcilik Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Orman Fakültesi, İletişim Fakültesi, Yabancı Diller Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Enstitüsü ile Fen Bilimleri Enstitüsü'nden oluşuyor.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ