Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Pervari'de emniyete ve askeri binaya roketatarlı saldırı

        Siirt'in Pervari ilçesinde İlçe Emniyet Amirliği ve Komando Birliğine terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen roketatarlı saldırıda yaralanan güvenlik görevlilerinin sayısının sekiz olduğu bildirildi.

        ÖNCE ELEKTRİĞİ KESTİLER...

        Siirt Valiliğinin yazılı açıklamasında, sayıları 50- 60 kadar olduğu belirtilen PKK'lı teröristlerin saldırısının gelişimi şöyle anlatıldı:

        Teröristler Pervari girişindeki ana trafodan ilçe genelinde elektriği kestikten sonra, merkeze sızan bir grup terörist Pervari İlçe Emniyet Amirliği binasına 50 metre kadar yaklaşarak saat 21.05'te saldırı başlattı. Teröristler önce Emniyet Amirliği'ne roketatarlarla ateş açtı. Binaya isabet eden roketatar mermilerinden biri binanın dış duvarına isabet edip patlarken şarapnel parçalarından hem Emniyet Amirliği binasında hem de yakındaki İlçe Jandarma Komutanlığı binasında nöbet tutan polislerle askerler yaralandı.

        Pervari Emniyet Amirliği görevlilerince saldırıya anında ateşle karşılık verildiği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

        ''Çatışma saat 21.55'e kadar aralıksız olarak devam etmiş, bu saatten sonra ise yer yer değişik noktalardan taciz atışları devam etmiştir. Açılan ilk ateş ve roketatarlı saldırı sonrası Pervari İlçe Emniyet Amirliği kadrosunda görevli polis memuru Mehmet Kemal Karakaş ve İsrafil Çakır, Siirt Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli polis memuru Abdülkadir Altun, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğünden geçici görevle gelen polis memuru Arif Zengin ile Pervari İlçe Asayiş Komando Bölük Komutanlığı görevli erler Ramazan Aydemir, Soner Gördü ve Uğur Karamazı hafif, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğünden geçici görevle gelen polis memuru Veysel Doğru ise ağır yaralanmıştır.

        Yaralı güvenlik görevlileri Pervari Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından helikopterle il merkezine getirilerek, Siirt Asker Hastanesi ve Siirt Devlet Hastanesinde tedavi altına alınmıştır.''

        Yaralı polis memurları Siirt Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, yaralı askerler Siirt Asker Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

        Olaydan sonra kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başladı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ