Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Mağarada evlendiler!

        Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde 30 çift, bin metre derinliğindeki Tuz Mağarası'nda düzenlen nikah töreniyle, hayatlarını birleştirdi.

        Tuzluca Belediyesi tarafından düzenlenen ''Tuzluca Kültür Etkinlikleri Festivali'' kapsamında, 30 çift için Tuz Mağarası'nda nikah töreni yapıldı.

        Tuzluca Belediye Başkanı Ahmet Sait Sadrettin Türkan, törende, Osmanlı döneminden kalan ve 840 milyon ton tuz rezervi olan bin metre derinliğindeki Tuz Mağarası'nda ilk defa böyle toplu nikah töreni düzenlediklerini söyledi.

        Toplu nikah töreni ile 30 çiftin nikahını kıymaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Türkan, çiftlere ''Birbirinizi kucaklayın, çok sevin. Umarım bir yastıkta kocarsınız'' dedi.

        Toplu nikah töreninde çiftlerin nikah şahitliğini organizatör Nihat Tanrıkulu ve belediye meclis üyesi Abdulhadi Suçin yaptı.

        Çiftlerden bazıları, maddi imkansızlıktan dolayı evliliklerini resmileştiremediklerini, çocuklarını nüfus müdürlüğüne kayıt yaptıramadıklarını ve bu nedenle de çocuklarının okul kayıtlarının dahi yapılamadığını dile getirdi.

        Nikahları kıyılan çiftler, törene katılan davetliler ve çocuklarıyla birlikte, davul zurna eşliğinde halay çekti.

        A.A

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ