Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Şehitlere veda

        Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ayhan Say (23) için memleketi Hatay'ın Dörtyol ilçesinde tören düzenlendi.

        Say'ın cenazesi Dörtyol Devlet Hastanesi morgundan alındıktan sonra İnönü Caddesi'nde bulunan Numune Camisi'ne getirildi. Burada İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu'nun kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi konvoy eşliğinde Ocaklı Mahallesi Türkoğlu Sokak'taki baba evine götürüldü.

        Tören sırasında, vatandaşlar terör örgütü aleyhine sloganlar attı.

        Şehidin babası Hasan Say, oğlunu 4 ay önce gördüğünü ve önümüzdeki günlerde izne gelmeyi düşündüğünü söyledi.

        Oğlunu geçen hafta sevdiği Büşra Sarıkaya ile söz kestiklerini ifade eden Say, şöyle devam etti:

        ''Oğlum yokken söz kestik. Kısa süre sonra da oğlum gelecekti. Ama izne şimdi daha güzel geldi. Ne Ayhanlar ne de Mehmetler biter, vatan sağ olsun. Bir kişi aldı, üç kişi daha yetişiyor. Bu vatana can da feda olsun beden de. Ama bu vatanda Allah'ın dediği olsun, üç beş çakalın ve çapulcunun dediği olmasın.''

        Sözlüsü Büşra Sarıkaya, geçen hafta Ayhan burada yokken ailesinin kendisini istemesiyle ''söz kestiklerini'' belirtti.

        Sözlüsünün kısa süre sonra izne gelmeyi düşündüğünü dile getiren Sarıkaya, ''Ayhan yokken söz oldu. Şehit olmadan bir gün önce görüştük, izin alacağını söylemişti'' diyerek ağladı.

        Anne Ayşe Say, oğlunun tabutuna sarılarak, ''Sana düğün yapacaktık, evine böyle mi gelecektin?'' diyerek gözyaşı döktü.

        Cenaze, daha sonra Dörtyol Ocaklı İmam Hatip Mezarlığı'nda toprağa verildi.

        Törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Vali Celalettin Lekesiz, AK Parti Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar, Fevzi Şanverdi, CHP Hatay Milletvekili Gökhan Durgun, MHP Hatay Milletvekilleri İzzettin Yılmaz, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerefettin Canda, Dörtyol Kaymakamı Hayri Sandıkçı, Erzin Kaymakamı İlhan Abay, Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Turgay Erdağ, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, diğer yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        Piyade Üstteğmen Çetin Aylar'ın cenazesi, Turhal'da toprağa verildi

        Tokat'ın turhal ilçesine bağlı Çaylı Beldesi'nde Cemevi'ne getirilen cenaze, bir süre burada bekletildikten sonra toprağa verildi. Şehit Aylar eşi Bilge Aylar, gözyaşlarına boğuldu.

        Uzman Çavuş Turgay Yılmaz, Nevşehir'de son yolculuğuna uğurlandı.

        Avanos ilçesi Mahmatlar beldesi İbşir Camii'nde düzenlenen şehit cenaze törenine, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Rıdvan Köybaşı, Mahmut Dede, Erdal Feralan, Nevşehir Valisi Osman Aydın, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Turgay Aras, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Üvner, ilçe belediye başkanları ile binlerce vatandaş katıldı.

        Cenazenin cami avlusuna getirilişinde şehit Yılmaz'ın kardeşi Tuncay Yılmaz, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehit Uzman Çavuş Turgay Yılmaz'ın cenazesi musalla taşına konulmasıyla anne Gülsüm Yılmaz, yakın akrabaları tabuta sarılarak feryat etmesi yürekleri dağladı. Fenalaşan anne Gülsüm Yılmaz, sağlık ekiplerinin müdahalesiyle ambulansa taşınırken, şehit Uzman Çavuş Turgay Yıllaz'ın göreve henüz 1 yıl önce başladığı ve ailesi ile görüşmesinde bu yıl evlenmeyi düşündüğü öğrenildi.

        Kılınan cenaze namazının ardından omuzlarda belde mezarlığına getirilen şehit Yılmaz, burada dualarla defnedildi.

        Bursalı Komando Onbaşı Hakan Yutkun, gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenazede acılı aileyi teselli etmeye çalışan kadın yüzbaşı da gözyaşlarına boğuldu.

        Bursalılar, PKK teröristlerinin Çukurca'da sınır birliğine yaptığı saldırıda şehit düşen Piyade Komando Onbaşı Hakan Yutkun'u kalbine gömdü. Yutkun'un cenazesi, dün akşam saatlerinde Bursa Askeri Hastanesi'ne getirildi. Şehit askerin cenazesi sabah askeri araçla Hamitler Mahallesi Hanım Sokağı'ndaki evine götürüldü. Cenazenin sokağa girmesiyle birlikte gözyaşları sel oldu. Anne Gülfiye Yutkun, tabuta sarılarak, "Oğlum, şaka yaptığını söyle. Ben sensiz nasıl yaşayacağım?" diye feryat etti. Baba Zafer Yutkun da oğlunun tabutunu son defa öptü.

        Şehit erin cenazesi, evinin önünde edilen duanın ardından arkadaşları tarafından Türk bayraklarının gölgesinde Hamit Dede Camii'ne götürüldü. Tekbirler getiren şehit onbaşının arkadaşları, terör örgütüne lanet yağdırdı. Öğleyin kılınan cenaze namazına Devlet Bakanı Faruk Çelik, Vali Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Jandarma Bölge Komutanı Osman Baykurt ile çok sayıda askeri ve mülki erkan ile vatandaş katıldı. Acılı anne, musalla taşına konulan oğlunun tabutuna sarılarak ağladı.

        Cenazede acılı aileyi teselli etmeye çalışan bir kadın yüzbaşı gözyaşlarına boğuldu. Gözyaşlarının sel olduğu cenaze namazının ardından hain kurşunlarla şehit olan Hakan Yutkun'un cenazesi, Hamitler Şehitliği'nde toprağa verildi.

        Isparda Dağ Komanda Okulu'nda 7 ay evvel vatani görevine başlayan Yutkun'un buradaki eğitiminin ardından 5 ay önce Hakkari'ye gittiği bildirildi. Yutkun'un askere gitmeden önce yakınlarına "Şehit olacağım" diyerek helallik aldığı öğrenildi.

        Şehit Serdar Yeşilyurt Adana'da toprağa verildi

        Jandarma Komando Çavuş Serdar Yeşilyurt için Adana Merkez Cami'de tören düzenlendi.

        Daha önce Kozan'da şehit cenazesinde çıkan olaylar nedeniyle cenaze töreninin Adana'da yapılması kararlaştırıldı. Törende şehit yakınları sıkı güvenlik nedeniyle şehidin tabutuna bile sarılamadı. Bayan askerler, şehidin annesini ve kız kardeşlerini teselli etti. Çocuklarının tabutunu gören aile, sarılmak için tabuta yöneldi ancak bazı görevlilerin şehit yakınlarının ön tarafa gitmesini engellediği görüldü. Ayrıca Adana Valiliği'nin talimatıyla Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri basının yaklaşmaması için şehit tabutunun etrafında kalkan oluşturdu.

        Cenaze törenine Adana Valisi İlhan Atış, 6. Kolordu Komutanı Nejat Bek, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, AK Parti Adana Milletvekili Vahit Kirişçi, Nevdet Ünüvar ve Ali Küçükaydın'ın yanı sıra şehidin babası Ümmet Yeşilyurt, annesi Zeliha Yeşilyurt, kardeşleri, Selma (24) Soner (15) Seval (17) Saniye Kubat (27) ve Ayten Dursun (19) katıldı.

        "Abimin şehit olacağını günlerdir rüyamda görüyordum"

        Şehidin kız kardeşi Ayten Dursun, abisinin şehit olacağını rüyasında gördüğünü belirterek, "Birkaç gündür rüyamda görüyordum. Asker elbiseleriyle izne geliyordu. Rüyamın ardından şehit haberi geldi." ifadesini kullandı. Bucak köyündeki portakal bahçelerinde bekçi olarak çalışan ve oğlu ile bir gün önce telefonda görüştüğünü anlatan baba Ümmet Yeşilyurt ise, "Vatan sağolsun" dedi. Anne Zeliha Yeşilyurt'u ise bayan askerler ve Adana Şehit Aileleri Derneği Başkanı Emine Kunt teselli etti. Jandarma Komando Çavuş Serdar Yeşilyurt toprağa verilmek üzere Bucak köyü şehitliğine götürüldü.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ