Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Başbakan yine üç çocuk istedi

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yalova ve Bursa'da bir dizi açılış gerçekleştirdikten sonra, Devlet Bakanı Faruk Çelik'in kızı Merve Çelik'in düğününe katıldı. Nikah şahitliği yapan Erdoğan, gelin ve damadın yanı sıra davetlilerden de üç çocuk istedi.

        Başbakan Erdoğan'ın, eşi Emine ve kızı Sümeyye Erdoğan'la birlikte geldiği, Merve Çelik ile Cüneyt İyibilir'in düğününe, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Egemen Bağış, Mustafa Demir, Hayati Yazıcı, AK Parti Grup Başkan Vekili Bekir Bozdağ, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam da katıldı. Yıldırım Spor Kompleksi havuz başında gerçekleşen ve yaklaşık 4 bin kişinin davetli olduğu öğrenilen düğüne100 adet güvercin getirildi. Gazetecilerin alınmadığı düğünde 5 katlı bir düğün pastası kesildi.

        Başbakan Erdoğan'ın BTSO Başkanı Celal Sönmez ile birlikte nikah şahitliği yaptığı törende, Erdoğan evlilik cüzdanını gelin Merve Çelik İyibilir'e verdi.

        Başbakan bu sırada yaptığı üç çocuk talebi ile ilgili konuşmada da, "Kimsenin zihnini bulandırmak için söylemiyorum. 2037-38 yılında Türkiye nüfusunun yüzde 60'ı, 65 yaş üzerinde olacak. Genç Türkiye ve dinamik bir milleti geleceğe taşımak zorundayız. Başbakan olarak bu benim sorumluluğumda. Bu ülkenin geleceğini oluşturmak zorundayız. Benim bu sözlerimden sonra spekülasyon yapanlar var. Onlar bu ülkenin geleceğini düşünmüyorlar" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ