Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Tutuklu sayısı sekize yükseldi

        HALİT SAPMAZ/ İSKENDERUN (AHT)

        Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 4 polisin şehit edildiği olayların ardından kent merkezinde bazı işyerlerini tahrip ve yağma yaptığı belirlenen 3 kişi ile birlikte olay gecesi vatandaşları kışkırttıkları iddiasıyla Savcılığa çıkarılan 15 kişiden 8'i tutuklandı.

        Dörtyol'da 4 polis memurunun şehit edildiği olaylı gecede İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde başlayan gergin saatlerin kışkırtıcılarını polis tek tek belirledi. İlçede 4 gün süren olaylarda İstasyon Caddesi'ndeki bir kuyumcuyu yağmalama ve kundaklama olaylarına katıldıkları iddiasıyla Sercan Tezcan (21), Gökhan Tezcan (22) ve Ali Emre'nin (24) dün çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmasının ardından, aynı suçlamayla gözaltına alınan 10 kişi daha sorguları tamamlanarak sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

        "TAHRİK ETME" MALA ZARAR VERME

        Polis, kamu düzenini bozmak, mala zarar vermek, izinsiz gösteri yürüyüşü yapmak suçlarından gözaltına aldığı 12 kişiyi emniyette sorgularının ardından adliyeye sevk etti. Savcı tarafından ifadesi alınan şüphelilerden 12'si tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

        Yaklaşık 5 saat süren sorgunun ardından mahkemeye çıkarılan 12 şüpheliden 5'i kamu düzenini bozmak, mala zarar vermek, izinsiz gösteri yürüyüş yapmak suçlarından tutuklanarak İskenderun Cezaevi'ne gönderildi. Mahkeme diğer 6 kişiyi serbest bırakırken, bir kişiyle ilgili adli tahkikatın devam ettiği öğrenildi.

        Bu arada Emniyet Müdürlüğü ekipleri polis kameralarıyla saptanan ve belirlenen bazı kişilerin daha gözaltına alınmasıyla ilgili çalışmalarını sürdürüldüğü belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ