Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Üç ayrı ilden üç vahşet haberi

        İstanbul'dan, Mersin'den ve Muğla'nın Fethiye İlçesi'nden kan donduran iki vahşet haberi geldi.

        İstanbul'da bir adam birlikte yaşadığı kadını elektrikli testere ile parçalara ayırdı.

        Fethiye'de ise bir kadın boşanmasına rağmen birlikte yaşadığı eski eşini öldürdükten sonra parçaladı ve parçaları buzdolabında 4 gün sakladı.

        Beyoğlu'nda birlikte yaşadığı kadını öldürerek, elektrikli testereyle vücudunu parçaladığı iddia edilen bir kişi yakalandı.

        Mersin'de ise bir kişi, ayrılmak üzere olduğu karısını yazlık sitede, kızının gözleri önünde 10. kattan aşağı atarak öldürdü.

        Cihangir Samanyolu Sokak Seyran Apartmanı'nın 1. katındaki daireden kötü kokular hisseden kapıcı ve apartman sakinleri, durumu polise bildirdi. Apartmanın 2 numaralı dairesine giren polis, çarşafa sarılı halde bir kadın cesediyle karşılaştı. Cesedin parçalandığını gören polis, kol ve bacakları evdeki buzdolabında buldu. Cesedin parçalanmasında kullanıldığı düşünülen bir elektrikli testere de cesedin yanında ele geçirildi.

        Yapılan araştırmalar sonucu cesedin, daire sahibi olan 61 yaşındaki Neşide Dırmıkçı'ya ait olduğu tespit edildi.

        Komşuları ve apartman görevlisinden aldığı bilgileri değerlendiren polis, Dırmıkçı ile birlikte yaşadığı belirlenen ''Burhan'' adlı bir kişiyi Sıraselviler Caddesi'ndeki bir kahvehanede yakaladı. Gözaltına alınırken cinayeti işlediğini itiraf ettiği belirtilen bu kişi, Taksim Polis Merkezinden İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğine götürüldü.

        Bazı apartman sakinleri, şüpheli olarak yakalanan ''Burhan'' adlı kişinin 10 yıldır Dırmıkçı ile yaşadığını, çiftin çoğu zaman kavga edip barıştığını ve en son 5 ay önce yaşanan bir tartışma sırasında Dırmıkçı'nın kafasına çiçek vazosu vurulmak suretiyle başından yaralandığını söyledi.

        Apartman sakinleri, şüpheliye Dırmıkçı'nın nerede olduğunu sorduklarında ''Alaçatı'ya tatile gitti, merak etmeyin'' dediğini ve cesedin bulunduğu eve girip normal yaşantısına devam ettiğini belirtti.

        Dairedeki incelemeleri tamamlayarak cesedi ve parçalarının Adli Tıp Kurumuna kaldırılmasını sağlayan polis, olayla ilgili başlattığı soruşturmayı sürdürüyor.

        BİR VAHŞET HABERİ DE FETHİYE'DEN

        Fethiye'de bir kadın, üç yıl önce boşandığı ancak yeniden barışarak aynı evde yaşamaya başladığı eşini doğradıktan sonra derin dondurucuda sakladı. Kadının dün gece sinir krizi geçirerek hastaneye gitmesiyle ortaya çıkan olaya savcılık el koydu.

        Olay, Fethiye'nin Foça Mahallesinde bir evde cumartesi günü saat 14:00 sıralarında meydana geldi. Üç yıl önce boşanan ancak birlikte yaşamaya devam eden Güler E. (35) ve kocası Cengiz Akbaş şiddetli bir kavga yaşadı. Tüm mahallede duyulan kavgayı "Karı koca arasına girilmez" diye polise bildirmeyen komşular daha sonra seslerin kesilmesiyle olayın yatıştığını düşündü. Evde üç çocuğu ve işsiz kocasıyla yaşayan Güler E., kavgadan sonra akşama doğru sokağa çıkarak komşularıyla konuştu, mahallede dolaştı.

        Güler E.'nin bu halini gören komşuları kavganın barışla sona erdiğini düşündü. Sürekli evde oturduğu ve dışarıya neredeyse hiç çıkmadığı öğrenilen işsiz koca Cengiz Akbaş ise günlerce ortalarda görünmedi. Dün gece saat 23:00 sıralarında sinir krizi geçiren ve ağabeyi tarafından Fethiye Devlet Hastanesi'ne getirilen Güler E., burada kendisini sakinleştirmek için yapılan iğnenin ardından abisine ve doktorlara kocasını öldürdüğünü söyledi. Doktorlar, Güler E.'nin anlattıklarını hastane polisine bildirdi.

        Bir süre hastanenin polis noktasında bekletilen Güler E., takviye ekiplerin gelmesiyle asayiş şube müdürlüğüne götürüldü ve korkunç gerçek burada ortaya çıktı. Güler E.'nin verdiği adrese giden polisler derin dondurucu içerİsinde koca Cengiz Akbaş'ın parçalanmış ve donmuş cesediyle karşılaştı. Altı parçaya ayrılan cesedin derin dondurucuya cumartesi günü yaşanan kavgadan sonra konulduğu belirlendi. Üç çocuğu bulunan çiftin kavga ettikleri sırada evde çocukların da olduğu ve anne Güler E.'nin çocuklarının bulunduğu evde kocasını parçaladığı öğrenildi. Üç yıl önce kocasından boşanan ancak daha sonra tekrar barışarak birlikte yaşamaya başlayan Güler E.'nin evlere temizliğe giderek ve babasından kalan maaşla geçimini sağladığı öğrenildi. Savcının yaptığı incelemenin ardından derin dondurucudan çıkarılan battaniyeye sarılı ceset parçaları, Fethiye Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Polis evin her tarafında ceset parçaları ve olayda kullanılan kesici aletleri aradı. Güler E.'yi gözaltına alan polis, olayı bilip de saklayan kişiler olup olmadığını araştırıyor.

        Öte yandan olayı duyan apartman ve mahalle sakinleri duyduklarına inanamadıklarını söyledi.

        AYRILMAK ÜZERE OLDUĞU KARISINI 10. KATTAN AŞAĞI ATTI

        Mersin'de bir kişi, ayrılmak üzere olduğu karısını yazlık sitede, kızının gözleri önünde 10. kattan aşağı atarak öldürdü. Çift, cinayetten 5 dakika önce sitenin güvenlik kameraları tarafından tartışırken görüntülenirken, cinayet zanlısı koca, olaydan sonra kaçarken yine kameralar tarafından tespit edildi.

        Edinilen bilgiye göre olay, merkez Mezitli ilçesine bağlı Tece Mahallesi Akdeniz Caddesi üzerinde bulunan Mavi Akdeniz Sitesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, bir eczanede çalışan O.Y. (Orçan Yaraş-45), şiddetli geçimsizlik nedeniyle ayrılmak üzere olduğu ve bu yüzden bir süredir ayrı yaşadığı eşi Nuray Yaraş'ın (41) dün akşam saatlerinde Mavi Akdeniz Sitesi'ndeki evine geldi. Eşiyle sitenin kapısında karşılaşan O.Y., birlikte alış veriş yaptıktan sonra tekrar siteye döndü. Sitenin 10. katındaki evlerine çıkan çift, burada henüz bilinmeyen bir nedenle 19 yaşındaki kızları C.Y.'nin (Cansın Yaraş) önünde tartışmaya başladı. Tartışma sırasında kuaförlük yapan Nuray Yaraş, sakinleşmek için balkona çıktı. Ardından giden O.Y., eşini bacaklarından tutarak balkondan aşağı attı. 10. kattan beton zemine çakılan 3 çocuk annesi Nuray Yaraş, çağrılan ambulansla Erdemli Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken yolda hayatını kaybetti. Cinayet zanlısı koca O.Y. ise, sitenin bahçe duvarından atlayarak kayıplara karıştı.

        İhbar üzerine olay yerine giden polis ekipleri, evde inceleme yaptı. Cinayetle ilgili soruşturma başlatan polis, çiftin, uzun zamandır aralarında şiddetlik geçimsizlik bulunduğunu ve ayrılma aşamasına geldiklerini belirledi. Cinayet zanlısının da bu yüzden bir süredir eşinden ve çocuklarından ayrı yaşadığı belirtilirken, çiftin bir kaç gün önce yine kavga ettikleri için polis merkezinde ifade verdikleri öğrenildi.

        CİNAYETTEN 5 DAKİKA ÖNCE KAMERALAR TARAFINDAN TARTIŞIRKEN GÖRÜNTÜLENDİLER

        Bu arada Yaraş çifti, cinayetten 5 dakika önce oturdukları sitenin güvenlik kameraları tarafından tartışırken görüntülendi. Güvenlik kameraları görüntülerine göre; saat 17.40 sıralarında siteye gelen O.Y., kapıda eşiyle karşılaştı. Yaraş çifti daha sonra siteden birlikte çıkarak yakındaki bir marketten alış veriş yaptı. Çift, ardından saat 17.50 sıralarında sitenin kapısından tartışarak girdi. Çiftin, 17.52 sıralarında binaya çıkarken de tartıştıkları görüldü. Cinayetin ardından O.Y., yine güvenlik kameraları tarafından saat 17.58 sıralarından binadan koşarak çıkarken görüntülendi. O.Y.'nin ardından panik halinde 2 kızının da merdivenlerden koşarken görüldü. Cinayet zanlısı koca O.Y.'nin, son olarak 17.59 sıralarında sitenin arka kapısının bulunduğu bahçe duvarından atlayarak kaçtı kameralar tarafından tespit edildi.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ