Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Arınç'a "Mavi Marmara çemberi"

        Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a “Suikast” iddiasıyla gündeme gelen Çukurambar semtindeki evinin çevresindeki sokaklara, Mavi Marmara gemisindeki baskında yaşamını yitirenlerin isimleri verildi.

        Ankara Büyükşehir Belediye Meclisince alınan karara göre, Arınç’ın oturduğu 1424 numaralı caddenin adı değişmedi. Ancak bu caddeye açılan sokaklara, baskında ölen Türklerin adı verildi.

        1427.cadde “Gazze Caddesi”, 1429. cadde “Mavi Marmara Caddesi”, 1458. Sokak “Şehit Furkan Doğan”, 1470. sokak “Şehit Çetin Topçuoğlu”, 1471 sokak “Şehit Cengiz Songür”, 1467 sokak “Şehit Necdet Yıldırım”, 1462. sokak “Şehit Ali Haydar Bengi”, 1433 sokak “Şehit Cevdet Kılıçlar”, 1456. sokak “Şehit Fahri Yıldız”, 1469 sokak “Şehit Cengiz Akyüz”, 1523. sokak “Şehit İbrahim Bilgen” oldu.

        16 Mart 2003 günü Gazze Şeridi'nde Filistinlilerin evlerini yıkmak isteyen İsrail buldozerinin önüne yatan ve ezilerek ölen ABD’li Barş gönüllüsü Rachel Corrie’nin adı da 1427. cadde ile Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi’nin kesiştiği meydana verildi.

        ÇAMUR İÇİNDE, GECEKONDU MAHALLESİYDİ

        10 yıl öncesine kadar çamur içinde bir gecekondu semti olan Çukurambar, son dönemde siyasetçilerin yerleştiği gözde bir yer oldu. Bir ihbar üzerine 19 Aralık 2009’da operasyon düzenleyen polis, Çukurambar’da iki subayı gözaltına aldı. Olay medyaya “Arınç'a suikast hazırlığı” diye yansıdı. Genelkurmay ise, iki subayın, TSK’dan bilgi sızdıran bir kişiyi takip ettiklerini açıkladı. Soruşturmada Özel Kuvvetler Komutanlığına ait Kozmik oda da arandı. 8 aya yakın süre geçmesine rağmen, savcılık bu soruşturmayı tamamlayamadı ve dava da açmadı.

        Çukurambar semtinde, Abdullah Gül’ün eniştesi ve AKP milletvekili Mehmet Tekelioğlu, Sanayi Bakanı Nihat Ergün, İçişleri eski Bakanı Abdülkadir Aksu, AKP Genel Başkan yardımcısı Salih Kapusuz, AKP milletvekilleri, Altan Karapaşaoğlu, Vahit Kiler, Fehmi Kınay, Zeki Karabayır, Cevdet Erdöl, Fazlı Erdoğan, Recep Özel’in yanı sıra AKP’den kopan Abdüllatif Şener de oturuyor.

        GAZETEPORT

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ