Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam KPSS'de kopya iddiaları

        Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) kopya çekildiği iddialarını Meclis (TBMM) gündemine taşıdı.

        Tankut, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cevaplaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, 500'den fazla kişinin eğitim bilimleri sınavından 120 soruda 120 doğru yapmasının haklı olarak kuşkuya neden olduğunu belirterek, "Soruların bir merkez tarafından, bazı kişi veya dershanelere el altından dağıtıldığı konusunda vatandaşlarda şüpheler artmış durumdadır" dedi.

        Ayrıca çok sayıda sınava giren kişinin, netlerinin yanlış hesaplandığını ve puanlarının beklediklerinden daha düşük geldiğini öne sürdüğünü ifade eden Tankut, "Bu ve benzeri sorunlar yüzünden ülkemizin en güvenilir kurumu olması gereken ÖSYM hakkında olumsuz görüşler giderek artmaktadır. Bu yaşananlar ÖSYM'nin tüm yönleriyle sorgulanması ve incelenmesi gerekliliğini göstermektedir" diye konuştu,

        Yılmaz Tankut, önergesinde Erdoğan'a, "Vatandaşlar ve sınava katılan kişiler tarafından bildirilen iddialar hakkında bilginiz var mıdır? Varsa bu konuda bir araştırma veya soruşturma açtırdınız mı? Eğitim bilimleri sorularının tamamını doğru cevaplayan kişi sayısı nedir? Bu kişilerin illere göre dağılımı nedir? Bu kişilerden hangileri daha önce aynı sınava girmişlerdir ve bu sınavlardan kaç net soru cevaplamışlardır" sorularını yöneltti.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ