Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İkinci el araç fiyatına güvercin!

        Merakla başlayıp daha sonra tutkuya dönüşen güvercin sevdası, değişik illerde kurulan derneklerin düzenlediği etkinliklerin de katkısıyla Türkiye'nin hemen her köşesinde görülebiliyor.

        Türlerine göre değişen özellikleri, salınarak yürümeleri ve kanat çırpmalarıyla sahiplerinin vazgeçilmezi olan güvercinler, bahçeler ve müstakil evlerin yanı sıra, apartmanların çatılarına kurulan dolaplarda bile besleniyor.

        Osmaniye Güvercin Sevenler Yardımlaşma Derneği Başkanı Ali Yenice Türkiye genelinde güvercin besleyen kişi sayısının 10 bini geçtiğini söyledi.

        Güvercin tutkusunun her geçen yıl arttığını belirten Yenice, Osmaniye genelinde güvercin besleyen kişi sayısının yaşlaşık bin olduğunu ifade etti.

        Yenice, kentte güvercin tutkunları arasında politikacı, iş adamı, eğitimci, mühendis ve bürokratların da bulunduğunu belirterek ''özellikle gençleri kahvehane köşelerinden uzak tutan güvercin sevgisi, halka halka büyüyor. Güvercin tutkunları boş zamanlarının çoğunluğunu, güvercinlerini besleyerek ve uçurarak değerlendirmeyi tercih ediyor. Bu sevgi zaman zaman ev hanımlarını ve çocukları kıskandıracak düzeyde olabiliyor'' dedi.

        Yenice, bazı güvercinlerin fiyatlarının 5 bin YTL'ye kadar çıktığını belirterek, ''özellikle meverdi cinsi güvercinlerin fiyatları ikinci el otomobil fiyatıyla eş değerde. Bunların en büyük özelliği uçarken seri şekilde takla atmaları'' dedi.

        Yenice, yılın belirli günlerinde düzenlenen festivallerde boy gösteren güvercinleri fiyatında, duruş, burun, göz, baş ve kuyruk renkleri, paçalarının genişliği ve fiziki yapısının belirleyici unsur olduğunu kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ