Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Çınar katliamı

        BURSA / AHT

        Balıkesir'in çınarlarıyla meşhur Marmara Adalar Belediyesi'nin "budama" yapılıyor gerekçesiyle 150 ila 400 yıllık çınar ağaçlarını kesmesinin "çevre kıyımı" olduğu öne sürüldü. Güney Marmara Çevre Derneği GÜMÇED Genel Başkanı Adnan Önürmen, CHP'li Belediye Başkanı'nı istifaya davet etti.

        Balıkesir'e bağlı olan ve Gökçeada'dan sonra Türkiye'nin en büyük ikinci adası konumunda bulunan Marmara Adası'ında belediyenin budama adı altında kestiği çınarlar, çevrecilerin tepkisine neden oldu. Olayı kınayan GÜMÇED Genel Başkanı Adnan Önürmen, çınar ağaçlarının budanmadığını, kesildiğini öne sürerek, "Çınar ağaçlarının ne budamaya, ne de başka bir şeye ihtiyacı yoktur. Ağaç kendi temizliğini ve dökümünü kendisi yapar. Çınar ağaçlarının en büyük özelliklerinden birisi budur. Kaldı ki Marmara Adası tüm ülkede çınarlarıyla ün yapmış bir bölgemizdir. Atatürk'ün bile çınar ağaçlarına hayran olduğu ve Atatürk'ün kurduğu bir partiden belediye başkanı olan kişiye ben yine Atatürk'ün bir sözüne değinerek? Çevreyi korumak aklın gereğidir' sözünü hatırlatıyorum" dedi.

        Önürmen, yapılanın çevre katliamı olduğunu iddia ederek, ağaçların eski haline gelmelerinin en az 100 yılı bulacağını da sözlerine ekledi

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ