Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Son yağışlar işe yaradı mı?

        Son yağışlarla birlikte bir çok yörede kuraklık açısından rahatlama görülürken, geçtiğimiz yaz yaşanan sıkıntının bazı illerde halen devam ettiği görülüyor.

        Nitekim, Antalya ve Gaziantep'te, son yağışlardan sonra barajlarda doluluk oranının arttığı ve tarım sektöründe kuraklık beklentisi olmadığı bildirilirken, Çanakkale ve İzmir'in yeterli yağışı almadığı, Çukurova barajlarının bazılarında da doluluk oranlarının yeterli seviyeye ulaşmadığı vurgulanıyor.

        A.A muhabirlerinin derlemelerine göre, Antalya'da baraj ve göletlerde su tutma seviyesi yükselirken, bölgede yaz döneminde olası bir kuraklık beklenmiyor.

        Antalya DSİ 13. Bölge Müdürü Ali Haydar Şahin, bölgede yeraltı su kaynaklarıyla birlikte 15 milyar metreküp su rezervi olduğunu belirterek, ''Antalya bölgesinde kuraklık tehlikesi yok. Sulama alanlarımızda sorun görünmüyor'' dedi.

        Antalya Tarım İl Müdürü Bedrullah Erçin de şimdilik kuraklık tehlikesinin olmadığını, Antalya'nın hububat üretim merkezi Elmalı ve Korkuteli ilçelerinin de yeterli yağışı aldığını belirtti.

        -ISPARTA VE BURDUR'DA DURUM-

        DSİ 18. Bölge Müdürü İsmail Hakkı Ertekin, bölgeye yağan karın kuraklık endişesini ortadan kaldırdığını, baraj ve göletlerdeki su miktarının yükseldiğini söyledi.

        Ertekin, 15 Şubat'ta yağan karın, tedirginliği umuda döndürdüğünü vurgulayarak, ''Su sorunu yaşamayacağımızı düşünüyoruz'' dedi.

        Burdur Belediyesi İçme Suları Müdürü Ramazan Akkanat da ilin içme suyunun karşılandığı Çine Ovası mevkisinde bulunan 10 pompadan kışın 2, yazın da 4'ünün çalıştırıldığını, kentte içme suyu sıkıntısı olmadığını söyledi.

        -GAZİANTEP-

        Gaziantep'te son yağışlar, barajlarda doluluk oranını ve tarım sektörünü olumlu etkiledi.

        DSİ 202. Şube Müdürü Abdullah Göze, Kayacık Barajı'nda geçen yıl bu dönemde 18 milyon metreküp olan su miktarının, 36 milyon metreküpe yükseldiğini belirtti.

        Göze, ''Yağışlar bu sene çok az, ancak Kayacık Barajı'nın su seviyesini artırmak için yaptığımız Gündoğan Regülatörü ve İletim Kanalı'nın yapımı bitti. Bu yatırımlar sayesinde, yağmur yağsa da yağmasa da su sıkıntımız olmayacak'' dedi.

        Tarım İl Müdürü İbrahim Yılmaz, Gaziantep genelinde yıllık yağış ortalamasının 550 kilogram olduğunu, şu anda 300 kilograma yaklaştıklarını ifade etti.

        Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Müdürü Fahreddin Uslusoy da kentte içme suyu sıkıntısı bulunmadığını söyledi.

        -ZONGULDAK-BARTIN-

        Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, 24 milyon metreküp kapasiteli Ulutan Barajı'nda 10 milyon metreküp su bulunduğunu, karların erimesiyle barajdaki su seviyesinin 3 milyon metreküp artmasını beklediklerini bildirdi.

        Bartın Valisi İsa Küçük, 2007-2008'de kentte metrekareye 344 kilogram yağış düştüğünü, uzun yılların ortalaması olarak 160 kilogram fazla yağış alındığını söyledi.

        -KONYA RAHATLADI-

        Konya'ya Şubat ayında yağan kar, hem tarımsal uygulamalar hem de içme suyu açısından kenti rahatlattı.

        Konya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) Genel Müdürü Ahmet Sorgun, Konya'ya şubat ayında düşen karın, bölgede içme suyu temin edilen barajlarda su artışına neden olacağını ifade etti.

        ''Yaptığımız hesaplara göre Konya'nın içme suyunun temin edildiği Altınapa Barajı çevresine 40-50 santim kalınlığında kar yağdı'' diyen Sorgun, bu karın erimesinin baraja 15 milyon metreküp su sağlayacağı anlamına geldiğini, bunun da kentin 3 aylık içme suyunu karşılayacağını belirtti.

        Konya'nın merkez Karatay ilçesi Ziraat Odası Başkanı Lütfi Topbaş ise kar yağışının çiftçiyi memnun ettiğini belirterek, ''Kışın yağan karın hububat rekoltesine etkisi sınırlı olur, yüzde 20'yi geçmez. Önemli olan nisan-mayıs döneminde, yani bitkinin başak oluşturma döneminde istenilen yağışın düşmesi'' dedi.

        -DOĞU ANADOLU'DA SORUN GÖRÜNMÜYOR-

        Doğu Anadolu Bölgesi'nde kentlerin içme suyu ihtiyaçlarının yeraltı kaynaklarından sağlanması nedeniyle su sıkıntısı olmadığı belirtildi.

        DSİ Erzurum Bölge Müdürü Ömer Faruk Yiğitsoy, kar yağışının barajlardaki su seviyesine olan etkisinin bahar döneminde yapılacak ölçümlerle anlaşılabileceğini ifade etti.

        Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu ise kentteki su sorununun doğal su kaynaklarıyla büyük ölçüde çözüldüğünü belirtti. Alibeyoğlu, ''Yeni yapılacak Selim ilçesinin Bayburt köyündeki barajın faaliyete geçmesiyle kentin 50 yıllık su ihtiyacı ortadan kalkacaktır'' diye konuştu.

        Tunceli Belediye Başkanı Songül Erol Abdil, yoğun kar yağışının ilde yer altı su kaynaklarındaki su seviyesini önemli oranda artmasını sağlayacağını söyledi.

        İçme suyu ihtiyacının yeraltı suyu kaynaklarından karşılandığını belirten Abdil, gelecek 20 yıl içerisinde de içme suyu sıkıntısı beklemediklerini ifade etti.

        Muş'ta, içme su ihtiyacının yeraltı suyu kaynaklarından karşılandığı, bu yıl şebekedeki su miktarında biraz azalma olduğu bildirildi.

        Bingöl Belediye Başkanı Hacı Ketenalp, kentte su ihtiyacının kaynak sularından karşılandığını, bu nedenle su sorunun olmadığını söyledi.

        Iğdır Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Çöllü, yağan karın çiftçiler için yeterli olmadığını bildirdi. Iğdır'da içme suyunun yer altı kaynaklarından sağlandığını dile getiren Çöllü, ''Iğdır zengin yer altı suyu kaynaklarına sahiptir. İlimizin içme suyu konusunda bir sıkıntı yoktur. Uzun yıllar yetecek yer altı suyu rezervimiz vardır'' diye konuştu.

        Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk ise Erzincan'da içme suyu konusunda sıkıntı olmadığını belirtti. İçme suyunun yer altı kaynaklarından elde edildiğini dile getiren Buyruk, ''Erzincan yeterli yeraltı kaynağına sahiptir. Yağan karın erimesi ile birlikte kaynaklardaki su miktarı artacaktır'' dedi.

        -ŞANLIURFA-KAYSERİ-

        Son dönemde etkili olan kar yağışı dolayısıyla, ilkbaharda Atatürk Barajı'nda doluluk oranının artması bekleniyor.

        Devlet Su İşleri 15. Bölge Müdürü Mustafa Altundal, şubat ayı itibariyle Atatürk Barajı'nda doluluk oranının yüzde 34.3 olduğunu, kış süresince bu oranın korunduğunu söyledi.

        Bu oranların geçen yıla göre azaldığını dile getiren Altundal, bunun nedeninin kentte bu yıl kullanılmaya başlanan doğal gazda çıkan sorunlar nedeniyle, elektriğe yüklenilmesi olduğunu ifade etti.

        Ancak son zamanlarda Doğu Anadolu Bölgesinde etkili olan karın ilkbaharda barajda doluluk oranını arttıracağını anlatan Altundal, barajın çok zengin nehirlerle beslendiğini belirtti.

        Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Yücetepe ise geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yaz mevsiminde su sıkıntısının olmayacağını söyledi.

        DSİ Kayseri 12. Bölge Müdür Yardımcısı İhsan Oğuzman, kar yağışının geçen yıla göre fazla olmasının sevindirici olduğu kaydetti ve ''Bölgemizdeki barajların bu yıl geçen yıla oranla daha fazla su toplayacağını tahmin ediyoruz'' diye konuştu.

        -''ÇANAKKALE'DE KURAKLIK RİSKİ SÜRÜYOR''-

        Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulus ise bu yıl tarım sektörü için kuraklık riskinin sürdüğünü söyledi.

        Karla birlikte toprağın su tutma kapasitesinin artığına işaret eden Ulus, ''Baraj ve göletlerdeki sular, geçen yıl sulama sezonunda kullanıldı. Bu yıl ise yeterli yağışın olmaması nedeniyle, baraj ve göletlerde tutulan sular azaldı. 2007 yılındaki kuraklık riski, 2008 yılında da artarak sürüyor'' dedi.

        Çanakkale Tarım İl Müdür Yardımcısı Mustafa Nazlım ise kent merkezindeki kar yağışının toprak için yeterli olmadığını, ocak ayının kurak geçtiğini, şubat ayında ise beklenen yağışların görülmediğini bildirdi.

        Çanakkale Belediyesi yetkilileri, kent merkezinin içme suyu ihtiyacını karşılayan Atikhisar Barajı'nda halen 15 milyon 500 bin metre küp su bulunduğunu, baraj suyunun şu an için yeterli olduğunu, ancak tarımda kullanılması halinde su sıkıntısı yaşanabileceğini bildirdiler.

        -İZMİR YETERLİ YAĞIŞI ALAMADI-

        Devlet Su İşleri (DSİ) 2. Bölge Müdürü Ayhan Sarıyıldız, kar yağışının İzmir'deki barajların doluluk oranını etkilemediğini söyledi.

        Bölgede yeterli yağış olmadığını ifade eden Sarıyıldız, İzmir ve çevresinde 15 barajın bulunduğunu, şu anda yüzde 60 düzeyinde olması gereken baraj doluluk oranının yüzde 30 düzeyinde olduğunu ifade etti.

        Sarıyıldız, ''İçme suyunda sıkıntı yok. Mart ve Nisan ayında yeterli yağış sağlanamazsa yaz ayları için sulama birlikleriyle program yapılacak ve önlem alınacak'' diye konuştu.

        -MALATYA-

        Malatya'da yağan karın, kentin içme suyunu karşılayan Kaptaj'daki su miktarını artırması beklenirken, barajlardaki doluluk oranında bir değişiklik olmadı.

        Devlet Su İşleri 92. Şube Müdürü Mehmet Albostan Malatya'daki barajlardaki su miktarında, kar yağışlarına rağmen değişiklik olmadığını ifade etti.

        -ADANA-

        Çukurova bölgesindeki Seyhan, Aslantaş, Kozan, Kalecik, Berdan, Tahtaköprü ve Nergizlik barajları ile Hakkıbeyli göletindeki doluluk oranlarının yeterli düzeyde olmadığı bildirildi.

        DSİ Adana 6. Bölge Müdürlüğü yetkililerine göre, toplam su depolama hacmi 5 milyar 768 milyon metreküp olan Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'deki 12 baraj ve 5 gölette, istenilen doluluğa ulaşılamadı.

        Yöredeki baraj ve göletlerde 13 Şubat itibariyle depo edilen su miktarının 3 milyar 681 metreküp olduğu, son yağışlarla bu oranın 3 milyar 775 milyon metreküpe ulaştığı belirtildi.

        -GÜNEY MARMARA'DA SU SIKINTISI BULUNMUYOR

        Güney Marmara'da Bursa, Balıkesir ve Yalova'da, yaz aylarında su sıkıntısı beklenmiyor.

        Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, geçen yıl aynı dönemde yüzde 14 olan Doğancı Barajı'nın doluluk oranının, bu yıl yüzde 28'ler seviyesinde olduğunu belirtti.

        Kar yağışının kentin su ihtiyacı için önemine işaret eden Çetinavcı, ''Bursa'nın, Doğancı Barajı ve geçtiğimiz aylarda açılan 70 kuyu ile su tutulmaya başlanan DSİ bünyesindeki Nilüfer Barajı sayesinde su problemi olmayacağını düşünüyoruz'' dedi.

        -BALIKESİR-YALOVA-

        Balıkesir Belediye Başkanı Sabri Uğur ise İkizcetepeler Barajı'ndaki doluluk oranının bugünkü seviyede kalması halinde bile, Balıkesir'in 3-4 yıl su sıkıntısı çekmeyeceğini dile getirdi.

        Yeşil Körfez Su Birliği Müdürü Salih Kocabaş, son kar yağışıyla birlikte Yalova'nın su ihtiyacını karşılayan Gökçe Barajı'ndaki doluluk oranının yüzde 75 seviyesine ulaştığını kaydederek, ''Şu anda bütün bir yıl yetecek oranda suya sahibiz'' dedi.

        -DİYARBAKIR-

        Son yağışlar Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki barajlardaki su seviyesini az da olsa yükseltti.

        DSİ 10. Bölge Müdürlüğü İşletme Bakım Şube Müdürü Menderes Lale, son yağışların bölgedeki barajların doluluk oranını yüzde 1-2 artırdığını, barajlardaki doluluk oranın Dicle Barajı'nda yüzde 77, Karakaya Barajı'nda yüzde 76, Göksu Barajı'nda yüzde 58, Kralkızı Barajı'nda yüzde 30, Batman Barajı'nda yüzde 45, Devegeçidi Barajı'nda yüzde 28, Derik Dumluca Barajı'nda ise yüzde 26 olduğunu söyledi.

        Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü İçme Suyu İşletme Şube Müdürü Eşref Dağdelen de kentin içme suyu ihtiyacının Dicle Barajı'ndan sağlandığını, bu nedenle su sıkıntısı bulunmadığını ifade etti.

        -BATMAN-SİİRT-

        Batman Belediyesi BASKİ Müdürü Ahmet Bozan, kentte yağan yağmurlarla su durumunun biraz daha düzeldiğini, su kuyuları sahalarının Batman Çayı yatağından beslendiğini, bu nedenle yağışların olumlu etkisi olduğunu belirtti.

        Siirt Belediye Başkanı Mervan Gül, bu yıldan itibaren Siirt'te su sıkıntısını kesin olarak çözeceklerini bildirdi.

        Siirt Ziraat Odası Başkanı Gündüz Tanık ise ''İlimizde önemli ölçüde kuraklık tehlikesi yaşanıyordu. Son yağışlar bu tehlikenin sona ermesi açısından sevindiricidir. Ancak bu yağışların tehlikenin tamamen sona ermesi için yeterli olmadığını düşünüyoruz. Önümüzdeki haftalarda yağış düşmesi lazım'' dedi.

        -ŞIRNAK-MARDİN-

        Şırnak Belediye Başkanı Ahmet Ertak, son yağışlarla su sıkıntısının bir ölçüde giderildiğini, ancak yaz aylarında şehrin su sıkıntısı çekmemesi için Mijin Suyu Projesi'nin bir an önce devreye sokulması gerektiğini bildirdi.

        Mardin Belediye Başkanı Metin Pamukçu ise Nusaybin'den Mardin merkez ve Kızıltepe ilçesinin içme suyunu karşılayacak ''Beyaz Su Projesi'' ile ilgili çalışmaların son aşamaya geldiğini ve yıl sonunda kentin su sorununun sona ereceğini dile getirdi.

        Mardin Ziraat Odası Başkanı Malik Öztürk de son yağışların çiftçinin yüzünü güldürdüğünü belirtti.

        -ELAZIĞ-

        DSİ 9. Bölge Müdürlüğünün Keban ile Karakaya baraj göllerine su taşıyan alanlarda yaptığı kar ölçümlerinde ulaşılan değerler, bazı merkezler dışında geçen yılla paralellik gösteriyor.

        Elazığ, Malatya, Tunceli, Bingöl, Erzincan ve Sivas olmak üzere 15 merkezde bu ay yapılan ilk ölçümlerin geçen yıla göre paralellik gösterdiğini ifade eden yetkililer, ''Yağış var, ama henüz kar eriyerek barajlara akışa geçmedi. Mart ayı başında havaların ısınmaya başlaması akışı artıracaktır. Ama geçen yıla göre durumun iyi olduğunu tahmin ediyoruz'' dediler.

        Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, bugünkü nüfusa göre gelecek 50 yılda kentin içme suyunu karşılayacak rezervleri bulunduğunu söyledi.

        -TRAKYA'DA DURUM-

        Trakya'daki barajların doluluk oranı son bir ayda yüzde 53,80'e yükseldi.

        DSİ 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Trakya'daki 584,60 milyon metreküp depolama hacmine sahip 8 barajın doluluk oranının son bir aydaki yağışlarla birlikte yüzde 53,80'e yükseldiğini, su miktarının toplam 314,52 milyon metreküpe ulaştığını kaydettiler.

        Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, kentte içme suyu sıkıntısı olmadığını ve yaz döneminde de olmayacağını bildirdi.

        Edirne Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Yorulmaz da şu anda kuraklık olup olmayacağını kestirmenin zor olduğunu ve son yağışların tarım için şimdilik yeterli olacağını belirtti.

        Tekirdağ Belediye Başkan Yardımcısı Mürsel Özcan da ilkbaharda yağmur almaları durumunda kuyuların seviyesinin yükselebileceğini belirterek, ''Yağmur yağmasa da bu seviye biraz düşer. Ancak sıkıntı yaratmaz. Önümüzde 10 yıl için Tekirdağ'ın içme suyu sıkıntısı yok'' dedi.

        Tekirdağ Ziraat Odası Başkanı Şerif Baykut ise ''Üç ay sonra Tekirdağ'da beklenen yağışlar olmazsa, ciddi bir kuraklık yaşanacağını öngörüyorum'' dedi.

        Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan da Kırklareli Barajı'nın yüzde 45 oranında dolu olduğunu ve bu haliyle barajda tehlikeli günler olacağının göründüğünü ifade etti.

        Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Necmi Koyuncu ise yağışların yetersiz olması halinde gübreleme yapmayacaklarını kaydetti.

        -KOCAELİ-

        Kocaeli'ne içme suyu sağlayan Yuvacık Barajı'nda 30 milyon 700 bin metreküp su bulunduğu, barajın yüzde 60 oranında dolu olduğu bildirildi.

        İzmit Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürü İlhan Bayram, kar yağışının baraj havzasına önemli katkıda bulunduğunu, havzada 15-20 milyon metreküp kar biriktiğini söyledi.

        Bayram, Kocaeli'nin su ihtiyacının aylık 10 milyon metreküp olduğunu, kentin bu yıl ve gelecek yıl susuz kalma tehlikesi bulunmadığını kaydetti.

        -KARADENİZ BÖLGESİ-

        Doğu Karadeniz'de Trabzon, Giresun, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt'ta yaz aylarında su sıkıntısı ve kuraklık beklenmiyor.

        Trabzon Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdür Yardımcı Metin Önsel, daha önceki yazlarda olduğu gibi önümüzdeki yaz da kuraklık beklentileri olmadığını belirtti.

        Giresun Belediye Başkanı Hurşit Yüksel ise ''Kente su taşıyan borularda arıza olmadığı ve uzun süreli enerji kesintisi yaşanmadığı takdirde, Giresun'da su sorunu yaşanması mümkün değildir'' diye konuştu.

        Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün, Artvin'de içme suyu konusunda herhangi bir sıkıntıları olmadığını, su fazlalarının olduğunu ifade etti.

        Gümüşhane Belediye Başkan Yardımcısı Bekir Sıtkı Acet, Gümüşhane'nin geçen yılki kuraklıktan etkilenmediğini belirtti.

        Rize Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çolakoğlu ise Rize'nin bu yıl yeterli yağışı alamaması halinde temmuz, ağustos aylarında su sıkıntısı çekeceğini düşündüklerini dile getirdi.

        Samsun'da kurulu Altınkaya ile Hasan Uğurlu barajlarındaki su seviyeleri son yağışların ardından mevsim normallerinde seyrediyor.

        -ESKİŞEHİR-KÜTAHYA-BİLECİK-

        Eskişehir, Kütahya ve Bilecik'te su sıkıntısı bulunmadığı, kar yağışının da baraj ve göletlerdeki su seviyesini yükselttiği bildirildi.

        Eskişehir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, kar yağışının fazla görülmediği kentte bulunan barajlardaki su seviyesinin geleceğe dönük kentte su sıkıntısının yaşanmayacağını gösterdiğini, devreye alınan Mamuca Göleti'nin de bu duruma katkı sağladığını bildirdiler.

        DSİ 3. Bölge Müdürü Remzi Ertek de, Eskişehir, Kütahya ve Bilecik'te bu yıl içme, kullanma ve sulama suyu konusunda sıkıntısı yaşamayacağını söyledi.

        -SAKARYA-

        Sakarya Tarım İl Müdürü Abdurrahman Çakar, son günlerde etkili olan kar yağışının, toprağın doygunluğu ve yer altı sularının seviyesi açısından çok faydalı olduğunu belirtti.

        Adapazarı Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş ise Sapanca Gölü'ndeki su seviyesinin 18 Şubatta 31,85 metreye çıktığını belirterek, ''Yağışlar kentin 3 aylık su ihtiyacını karşılayacak miktarda artışa neden olmuştur'' dedi.

        Sakarya'da sulama ve içme suyu amaçlı kullanılan 7 büyük gölette de su seviyelerinin yağışla birlikte artış kaydettiği belirtildi.

        -DENİZLİ-AYDIN-MUĞLA-

        Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, ''Son dönemlerdeki yağışların sulara sağlayacağı etkiyi önümüzdeki yıllarda göreceğiz. Yurt genelindeki kuraklık Denizli'yi de etkileyecektir'' dedi.

        Aydın'ın su durumuna ilişkin de DSİ 21. Bölge Müdürü Halil İbrahim İndap yaptığı açıklamada, ekim, kasım ve aralık aylarında meydana gelen yağışların barajlardaki doluluk oranının artmasında önemli derecede etki yaptığını ifade etti.

        İndap, ayrıca Muğla'ya su sağlayan Geyik Barajı'nda geçen yıl şubat ayında yüzde 36 olan doluluk oranının yüzde 58'e, Bodrum'a su sağlayan Mumcular Barajı'nda ise geçen yıl yüzde 27 olan doluluk oranının yüzde 34'e yükseldiğini kaydetti.

        -SİVAS-YOZGAT-TOKAT-

        Sivas'ta, bazı barajların su seviyesinde son günlerde etkili olan kar yağışının ardından küçük oranda yükselişler olduğu, karların erimesiyle birlikte tüm barajların su seviyesinde büyük oranda yükselişler olacağı bildirildi.

        Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, kentin içme suyunun karşılandığı Arapseyfi'de bulunan kuyulardaki su seviyesinin yükseldiğini söyledi. Başer, şehir merkezindeki Kirazlı ve Çamlık göletlerindeki suyu, keson kuyuların yetersiz kalması halinde takviye olarak kullandıklarını ifade etti.

        Tokat'ta, son yağışlarla birlikte su seviyesi 9 barajın 8'inde ortalama yüzde 5 oranında yükseldi. Sadece elektrik üretimi yapan Almus Barajı'nda küçük oranda düşüş oldu.

        Tokat'ın içme suyu kaynakları olan Geyraz ve Beşören kaynaklarında da su seviyesi arttı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ