Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kanlı pusu!

        Mahmut ACARÖZ - Neşet DİŞKAYA / BALIKESİR (AHT)

        Balıkesirspor eski yöneticilerinden, turizm acentası sahibi 45 yaşındaki Ümit Rıza Tezcan, dün akşam saatlerinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Silahlı saldırganlardan 3'ü kaçtıkları otomobille birlikte yakalandı. Tezcan'ın ağabeyi Kubilay Tezcan'ın başka bir cinayetten dolayı hapse girmesi sonrası hedef değiştiren düşmanları tarafından öldürüldüğü öğrenildi. Evli ve bir erkek çocuk babası Tezcan'ın iki ay önce Balıkesirspor ile birlikte gittiği Aydın'da silahlı saldırıdan son anda kurtulduğu belirtildi. Tezcan'ın 1998 yılında Bulgaristan'da yakalanan Kürşat Yılmaz'ın yanında olduğu ve bu olayla ilgili gözaltına alındığı öğrenildi.

        OTOMOBİLLE YANAŞTILAR

        Balıkesir'i dehşete düşüren olay, pazartesi akşamı saat 17.00 sıralarında Dinkçiler Mahallesi'ndeki Göçmen Konutları yakınlarında meydana geldi. Balıkesir'deki bir turizm acentasının sahibi olan, Balıkesirspor'un eski yöneticilerinden Ümit Rıza Tezcan, otomobiliyle seyir halindeyken başka bir otomobilden pompalı tüfekle açılan ateş sonucu ağır yaralandı. Zanlılar olay yerinden hızla kaçarken, vatandaşların ihbarı ve silah sesleri üzerine gelen polis ekipleri, Tezcan'ı otomobilin içinde karnından yaralanmış halde buldu. Çağrılan sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan Tezcan, ambulansla Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan Tezcan, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

        Kaçan zanlıların yakalanması için çalışma başlatan polis, silahlı saldırının 10 V 0039 plakalı gri renkte bir otomobilden gerçekleştirildiğini belirledi. Tüm şehirde aranmaya başlanan otomobil, Kuva-i Milliye Mahallesi Aşık Sokak'ta polisler tarafından durduruldu. Otomobilde bulunan Z.K., Ö.T. ve A.H. polis tarafından gözaltına alındı. Zanlıların otomobilden attığı bir tabanca yol kenarında bulunurken, olayda kullanılan pompalı tüfek yaklaşık 2 saatlik bir aramanın sonucunda cinayetin işlendiği yerden 700 metre uzakta bulundu. Ayrıca Ümit Rıza Tezcan'ın otomobilinde incelemelerde bulunan polis ekipleri, 6.35 mm çapında tabanca buldu.

        "İNTİKAM İÇİN YAPTI İDDİASI

        Gözaltına alınan ve örgüt lideri olduğu ileri sürülen Z.K.'nin saldırıyı arkadaşlarıyla birlikte intikam almak için yaptığı ileri sürüldü. İddiaya göre, geçen yıl Aralık ayında kafeterya işleten yeraltı dünyasıyla ilişkisi bulunduğu ileri sürülen Mustafa Çoban uğradığı saldırı sonucu öldürüldü. Saldırı sırasında Çoban'ın yanında bulunan Z.K. de ağır yaralandı. Hastanede tedavi gördükten sonra taburcu olan Z.K. saldırıda Ümit Rıza Tezcan'ın ağabeyi Kubilay Tezcan'ı sorumlu tuttu.

        CEZAEVİNE GİRİNCE KARDEŞİNİ ÖLDÜRDÜ

        İddiaya göre, intikam almak için fırsat kollayan Z.K.'nin adamları, Ümit Rıza Tezcan'ın ağabeyleri Kubilay ve YakupTezcan'a yaklaşık 3 ay önce Atatürk Mahallesi Doğan Sokak'taki evlerinin önünde silahlı saldırı düzenledi. Ancak iki kardeş bu saldırıdan kurtulmayı başardı. Kubilay Tezcan, bu olaylardan bağımsız olarak 1.5 ay önce Ilıca beldesindeki otelinde öldürülen işadamı Ergin Karaman cinayetinin ardından gözaltına alınarak, organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla tutuklandı. Kubilay Tezcan'ın tutuklanması üzerine Z.K. ve adamlarının intikam almak için Ümit Rıza Tezcan'ı hedef seçtiği öğrenildi.

        İLK PUSUDA KURTULMUŞTU

        Ümit Rıza Tezcan'ın yaklaşık iki ay önce Balıkesirspor ile birlikte gittiği Aydın'da silahlı saldırıdan son anda kurtulduğu öğrenildi. Tezcan'ı öldürmek için pusu kurduğu ileri sürülen 4 kişinin Balıkesir polisinin uyarması üzerine Aydın polisi tarafından gözaltına alındığı belirtildi. İfadesi alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemede tutuklanan zanlıların Z.K.'nin adamları olduğu ileri sürüldü.

        TEZCAN'IN CENAZESİ TOPRAĞA VERİLDİ

        Uğradığı silahlı saldırıda öldürülen Ümit Rıza Tezcan'ın cenazesi Paşa Camii'nde kılınan ikindi namazının ardından Başçeşme Mezarlığı'nda toprağa verildi. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı cenaze törenine Balıkesirspor ve Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Özenç, Belediye Başkan Yardımcısı Argun Atıcı, Balıkesirspor eski başkanlarından Ergün Gür ve çok sayıda vatandaş katıldı. Öldürülen Ümit Rıza Tezcan'ın 1998 yılında Bulgaristan'da yakalanan Kürşat Yılmaz'ın yanında olduğu öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ