Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Şehitlerimize veda

        Cenazeye devletin zirvesinden pek çok kişi katıldığı gözlendi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve Meclis Başkanı Köksal Toptan da cenazede bulundu...

        Genelkurmay Başkanı Büyükanıt ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı cami avlusunun girişinde alkışlayan vatandaşlar Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan’ın cami avlusuna girişinde sessiz kaldılar. İkindi namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrasında şehit Doğan’ın cenazesi askerlerin omuzlarında top arabasına yerleştirildi. Bu sırada Doğan’ın annesi ve yakınlarından bazıları fenalık geçirdi. Doğan'ın kız kardeşi "7 ay önce evlendi neden düğününe gelmediniz" diye tepki gösterdi. Şehit Doğan'ın cenazesi, çevrede bulunan vatandaşların da alkışlarıyla gözyaşları arasında Cebeci Askeri Şehitliği’ne götürüldü.

        VİDEO İÇİN TIKLAYIN

        Bir önceki cenaze namazında olduğu gibi Başbakan'ın korumaları da siyah giydiği gözlerden kaçmadı.

        ÇANKIRI 107. ŞEHİDİNİ YOLCULUYOR

        Türk Silahlı Kuvvetlerin PKK'ya yönelik Kuzey Irak'a düzenlediği "Güneş" kod adlı sınır ötesi operasyonu sırasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Komando Onbaşı Mustafa Yusuf (21), gözyaşları arasında toprağa verildi.

        Çankırı PKK'ya yönelik olarak sürdürülen çatışmalarda daha önce 106 şehidini toprağa verirken, 107'inci şehidi Jandarma Komando Onbaşı Mustafa Yusuf bugün doğum yeri olan Çankırı'nın Yapraklı İlçesi Bugay köyünde son yolculuğuna uğurlandı.

        Jandarma Komando Onbaşı Mustafa Yusuf (21), 25 Şubat 2008 tarihinde saat 22.20 sıralarında Kuzey Irak'ta şehit düştü. Van'dan Uçakla Ankara'ya oradan Ambulansla Çankırı'ya getirilen şehit cenazesi Anıt alanı önünde tören düzenlendi.

        Törene Çankırı Valisi Ali Haydar Öner, Ak Parti Çankırı Milletvekilleri Nurettin Akman, Suat Kınıklıoğlu, MHP Milletvekili Ahmet Bukan, Jandarma Bölge Komutanı Mehmet Çörten, Tuğgeneral Metin Temel, Garnizon Komutanı Engin Babataş, Çankırı Jandarma Alay Komutanı Jandarma Alb.Tacettin Soykök, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Emniyet Müdürü Nurettin Örnek, şehit yakınları, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        Anıt Alanı'ndaki törenden sonra Jandarma Komando Onbaşı Şehit Mustafa Yusuf omuzlarda Çankırı Sultan Süleyman Camii'ne götürüldü. Burada kılınan cenaze namazından sonra şehidimizin naşı doğum yeri olan Yapraklı'nın Bugay köyüne götürülerek göz yaşları arasında toprağa verildi.

        "OĞLUM ÖLMEDİ"

        Hakkari'de Dağ ve Komando Taburu'nda görevli iken kara harekatına katılarak şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Fatih Gök'ün cenazesi dün geç saatlerde TSK'ya ait uçakla Kahramanmaraş'a getirildi. Şehit Uzman Onbaşı Fatih Gök'ün cenazesi daha sonra Kahramanmaraş Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Şehit Gök'ün cenazesi bugün hastaneden alınarak törenin yapılacağı Ulu Cami'ye getirildi. Cenazenin getiriliş sırasında şehidin yakınları sinir krizleri getirildi. Törene katılan Garnizon Komutanı Tuğgeneral İzzet şehidin babası Mehmet Gök'ü biran olsun yalnız bırakmadı. Tuğgeneral Ocak tören boyunca Mehmet Gök'ün elinden tuttu. Anne Remziye Gök'ü ise bayan astsubay sakinleştirmeye çalışırken anne Gök, "Oğlum ölmedi. O şimdi dimdik ayakta. Bana hakkını helal et diyordu. Şehit olacağım diyor" diyerek gözyaşı döktü. Şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından TSK adına bir konuşma yapan Binbaşı Ali Arslan şunları söyledi:

        "Diğer şehitlerimiz gibi Fatih Gök'ün de şehadeti hepimizin yüreklerini yakmıştır. Kalleşçe vatanımızı bölmeye çalışan bir avuç satılmışın iç ve dış düşmanların maşası olmuş nankörlerin oyunlarını bozmak Türk vatanına Türk milletine uzanan kanlı elleri kırmak için ebedi başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği gibi 'Ben icap ettiği zaman en büyük hediyem olmak üzere Türk milletine canımı vereceğim' diyerek canı pahasına en zor şartlarda mertçe, kahramanca hiç tereddüt etmeden görev yaparken şehit düşen silah arkadaşım sen rahat uyu. İntikamını misli ile alıyoruz. Kimse endişeye kapılmasın biz bir gider bin geliriz."

        Cenaze namazının kılınmasının ardından şehit Uzman Onbaşı Fatih Gök askerlerin omzunda bir süre taşındıktan sonra top aramasına kondu. Bu sırada cenazeye katılan binlerce vatandaş terör örgütü aleyhine slogan attılar. Vatandaşlar, 'Kahrolsun PKK, Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez, Askere uzanan eller kırılsın" diyerek terörü lanetlediler. Şehit Uzman Onbaşı Fatih Gök daha sonra Şeyh Adil Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verildi.

        TEZKERESİNE 5 AY VARDI

        Tezkeresine 5 ay kala şehit olan Piyade Komando Onbaşı Serdal Çeçen, memleketi Tokat'ın Turhal ilçesinde gözyaşları ve dualarla toprağa verildi. Anne Birsen Çeçen, oğlunun tabutuna sarılarak son yolculuğuna uğurladı.

        Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçakla Merzifon Askeri Havaalanı'na getirilen, oradan da ambulansla Turhal'a götürülen şehit Serdal Çeçen'in cenazesi, Turhal Kazova Devlet Hastanesi morguna konuldu. Çeçen'in naaşı, bugün saat 11.00 sıralarında hastaneden alınarak Kazımkarabekir Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Çeçen ailesinin 4 çocuğundan en büyüğü ve tek erkek olan Serdal Çeçen için burada yapılan törende gözyaşları sel olup aktı. Babası Ali Çeçen metanetini korurken, fenalık geçiren annesi ise sağlık ekipleri gözetiminde evde bekletildi. Anne Çeçen, oğlunun askere gitmeden önce şehit olacağını söylediğini ve şehit olduğunu ifade ederek, oğlunun tabutunu okşadı. PKK'ya lanet okuyan Turhallılar şehidin tabutu geçişi esnasında gözyaşlarını tutamadı. Kortej eşliğinde Kale Mezarlığı'na götürülen şehidin cenazesi, dualar ve gözyaşları ile toprağa verildi.

        Törene Vali Dr. Recai Akyel, Tuğgeneral Yusuf Kaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tokat Milletvekili Şükrü Ayalan, AK Parti Tokat Milletvekili Osman Demir, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mustafa Önsel, Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Altunok, Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, Reşadiye Belediye Başkanı Rafet Erdem ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        AHMETLER, MEHMETLER TARİH YAZIYOR

        Piyade Komando Onbaşı Dursun Demirkol'un (22) cenazesi Çorum'un Mecitözü ilçesinde toprağa verildi.

        Demirkol'un cenazesi, Siirt'den uçakla Ankara'ya, ardından ambulansla Mecitözü'ne getirildi. Şehit Demirkol için Hükümet Konağı önünde tören düzenlendi.

        Çorum Garnizon Komutanlığında görevli Jandarma Albay Sabri Şenocak, törende yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini belirterek, şöyle konuştu:

        ''Unutmayın bu hainler mutlaka hak ettikleri cezalarını er ya da geç göreceklerdir. Bölünmez bir bütün olan Türkiye Cumhuriyeti devletini bölüp parçalamak isteyen, insanlıktan nasibini almamış bölücü teröristler, sizin gibi şehitlerin kanları ile boğulacaktır. Kuzey Irak'ta yüzlerce Mehmetler, Ahmetler, Hasanlar, Dursunlar tarih yazıyorlar. Erinden generaline kadar dün Çanakkale'deydiler bugün Kuzey Irak'talar'' dedi.

        Cenaze törenine, şehit Demirkol'un ailesi, yakınları, Çorum Valisi Mustafa Toprak, Amasya Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, AK Parti Çorum milletvekilleri Agah Kafkas, Murat Yıldırım, Ahmet Aydoğmuş ve Cahit Bağcı, Çorum Garnizon Komutanı Jandarma Albay Ufuk Tuncer, Çorum Emniyet Müdürü İsmail Karaman, askerler, polisler ve vatandaşlar katıldı.

        Askerlerin omuzlarında ambulansa konularak Çitli köyüne götürülen şehit Demirkol'un Türk bayrağına sarılı naaşı, aile kabristanında toprağa verildi. Şehit Demirkol'un, 5 kardeşin ortancası olduğu ve terhisine bir ay kaldığı bildirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ