Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam "Hepimiz sokak köpekleriyiz"

        Hayati ARIGAN-AHT

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hasdal Rehabilitasyon Merkezi'nde sokak hayvanlarının eziyet çektirilerek öldürüldüğünü öne süren hayvanseverler Taksim'den Galatasaray Meydanı'na yürüdü.

        Ölen hayvanlarının görüntülerinin medya ve internette yayınlanması üzerine Hasdal Rehabilitasyon Merkezi'nde insanlık dışı uygulamalar yapıldığını ileri süren 200 kadar hayvansever, Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a seslerini duyurmak için yürüyüş eylemi yaptı. Eyleme kedi ve köpekleriyle gelen hayvanseverler, "Bu vahşeti gördükçe Türklüğümden utanıyorum", "Artık yeter Hasdal kan konuyor, Topbaş uyuyor" yazılı dövizler taşıdı.

        Görüntülerle hayvanlara karşı uygulanan acımasızlığı ortaya konulduğunu belirten hayvanseverler yaşananların uluslarası skandala dönüştüğünü savundu. Tüm hayvan barınaklarının şeffaf hale gelene kadar eylemlerine devam edeceklerini belirten hayvanseverler, Galatasaray Meydanı'nda hayvanlara destek için vatandaşlardan imza topladı. Grup adına bir basın açıklaması yapan Oyuncu Tuna Arman, "Sokak hayvanlarının yeri ne kanlı kafesler, ne kısırlaştırıldıktan sonra atıldıkları ormanlardır. Yüzlerce sokak hayvanının eziyet çekmesine ölümüne sebep olan bu bozuk sistemin iyileştirilmesi için hayvanseverlerle işbirliği içerisinde çözümler üretilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

        Toplanan imzalar ile Belediye Başkanı Kadir Topbaş'yla görüşeceklerini belirten hayvanseverler, Hasdal'da yaşanan insanlık suçunu işleyenlerin cezalandırılmalarını istedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ