Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Uyuşturucu çetesi suç makinesi çıktı!

        İstanbul Narkotik Polisi yaptığı 2 bin kilometrelik takibin ardından Zeytinburnu'nda bir eve düzenlediği baskında 319 kilo esrar ele geçirdi. Operasyonda çete lideriyle birlikte yakalanan 6 kişinin hırsızlıktan yankesiciliğe kadar çok sayıda suçtan haklarında 50'den fazla sabıka kaydı olduğu ortaya çıktı.

        SALİH AYDIN-AHT

        2 BİN KİLOMETRE TAKİP EDİLDİLER

        Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 3 ay süren projeli çalışmanın ardından harekete geçti. Van'dan karayoluyla getirilen uyuşturucu yüklü minibüs İstanbul'a kadar yaklaşık 2 bin kilometre takip edildi. Uyuşturucuyu sahipleriyle birlikte yakalamak isteyen polis, minibüsü Zeytinburnu'na kadar adım adım izledi. Minibüsten eve çuvallar içinde uyuşturucu taşındığını kamerayla kaydeden polis, operasyon için düğmeye bastı. Zeytinburnu, Bakırköy ve Çekmeköy'de tespit edilen adreslere düzenlenen eş zamanlı baskınlarda 7 kişi gözaltına alındı. Zeytinburnu'nda uyuşturucu deposuna çevrilmiş eve yapılan baskında da minibüsle Van'dan getirilen 160 kilo toz esrar ile 160 kilo ot esrar bulundu. Operasyonda ayrıca 319 kilogram esrar, 5 hassas terazi, 1 tabanca, ve 3 sahte nüfus cüzdanı ile uyuşturucu sevkiyatında kullanılan bir araç ele geçirildi.

        SUÇ MAKİNESİ GİB İ ÇETE

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Fahri P., Mehmet K., Ali K., Ahmet B., Özgür A., ve A.H.Ş'nin yankesicilikten hırsızlığa kadar çeşitli suçlardan 50'den fazla kaydının olduğu ortaya çıktı. Zanlılardan Ahmet B.'nin 16, Ali K.'nın 9, Fahri P.'nin ise 8 suçtan emniyete geliş kaydı olduğu belirtildi.

        TORBACILARA DAĞITACAKLARDI

        Yapılan sorgulama sonucunda liderliğini Özgür A.'nın yaptığı çetenin Van'dan getirdiği yüklü miktardaki uyuşturucuyu 10 veya 20 kilogram olarak denilen kişilere sattığı anlaşıldı. Torbacıların da bu uyuşturucuları düşük gramlarla müşterilerine sattığı belirlendi. Emniyette işlemleri tamamlanan 7 zanlı sevk edildikleri Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ