Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Balyoz tutuklamalarına ilk itiraz!

        Darbe girişimi olduğu iddia edilen Balyoz Planı davasında 163 subay hakkında çıkarılan tutuklama kararına ilk itiraz Tokat İl Jandarma Bölge Komutanı Bulut Ömer Mimiroğlu'nun avukatından geldi.

        Bülent CEYHAN-AHT

        Tutuklanarak Hasdal Cezaevi'ne konulan Mimiroğlu'nun avukatı Kazım Gözüşirin, dün Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelerek Nöbetçi 9. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Mustafa Boz'a itiraz dilekçesini verd. Avukat Gözüşirin, "Müvekkilim açısından tüm deliller toplanmıştır. Gölcük'te ele geçirilen ve müvekkilim aleyhine olan dijital verilerin sahte olduğunu düşünüyorum" dedi.

        TUTUKLANAN SAYISI 142

        İstanbul Özel Yetkili 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nce geçtiğimiz Cuma günü görülen Balyoz Davası'nın 13'ncü duruşmasında 133 subay hakkında tutuklama, 29 subay hakkında ise yakalama kararı çıkartıldı. Başka suçtan tutuklu Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek'in ise mahkemede hazır edilerek, kararın yüzüne okunmasına karar verildi. Duruşmada hazır bulunan 133 emekli ve muvazzaf subay hemen tutuklanarak cezaevine konuldu.

        Haklarında yakalama kararı çıkarılan 12 subay ise önceki gün Beşiktaş Adliyesi'ne gelerek nöbetçi mahkemeye teslim oldu.

        Bu isimlerden 3'ünün ise hakkında tutuklama kararı çıktığı halde mahkemeden ayrıldığı için cezaevine konulamadığı ve teslim olmaya geldikleri öğrenildi. Teslim olan subaylarla birlikte tutklu sayısı 142'ye yükselirken 20 askerin de önümüzdeki günlerde teslim olmaya gelmesi bekleniyor. Tutuklama kararına ilk itiraz ise Hasdal Hzurevi'ne konulan Tokat İl Jandarma Komutanı Bulut Ömer Mimiroğlu'ndan geldi. Mimiroğlu'nun avukatı Kazım Gözüşirin, dün itiraz dilekçesini nöbetçi hakim Mustafa Boz'a vererek tutuklama kararının ortadan kaldırılmasını istedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ