Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Gürsel Tekin, "Berfo Ana"yı ziyaret etti

        Turan ARSLANOĞLU / AHT

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Cumartesi Anneleri"nden 103 yaşındaki Berfo Kırbayır'ı ziyaretinde ''Geç de olsa Sayın Başbakan Erdoğan'a teşekkür ediyorum ama bir üslubu Sayın Başbakan'a yakıştıramadım; 103 yaşındaki Berfo Ana'yı ayağına çağırmamalıydı'' dedi.

        Kırbayır'ı İstanbul Kadıköy'deki evinde ziyaret eden ve kendisine çiçek sunan Tekin, "CHP, 2004'den beri feryat ediyor. Türkiye'de karanlık hiç bir şey kalmasın. Tüm faili meçhul cinayetlerin çözülmesini istiyoruz. CHP'nin ne yapması gerekiyorsa, sonuna kadar varız. Sayın Başbakanım size çağrı yapıyorum; sonuna kadar faili meçhul cinayetlerin, bu güne kadar yaşanmış acıların hesabının sorulabilmesi için ne gerekiyorsa biz hazırız. En azından 103 yaşındaki bir annenin, feryadını, acısını dindirelim" diye konuştu.

        "Berfo Ana'yı yıllardan beri tanırım" diyen Tekin, şunları söyledi: "Cemil Kırbayır'la aynı toprakların çocuğuyum. Benim siyaset yaşamım da oradan başlamıştır. Cemil ağabey aynı zamanda benim siyaset önderimdi. İlk okuduğum Ulaş Bardakçı'nın hayatını anlatan kitabı Cemil ağabey bana vermişti. O günden sonra ben oğlum olursa ismini Ulaş koyarım dedim ve oğlumun ismini Ulaş koydum."

        Oğlu Cemil Kırbayır 31 yıldır kayıp olan Berfo Kırbayır da "Evladımı istiyorum. Başbakan'la görüşmemizde bana dedi ki 'çocuğun gelecek, göreceksin'. Acımı dindir Sayın Başbakan. Ölmeden evvel çocuğuma kavuşmak istiyorum'' dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ