Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Gül halkla kucaklaştı, izdiham yaşandı

        Cumhurbaşkanı Gül, Tarsus ziyaretinde ilk olarak tarihi Nusret Mayın Gemisi'ni gezdi. Ardından restorasyon çalışması devam eden Danyal Peygamber Kabrini, Ulucami ziyaret etti. Kırkkaşık Bedesteni'nde ikram edilen ve Tarsus özgü içeceklerden olan kaynar içen Cumhurbaşkanı Gül, Tarihi Tarsus evlerinin bulunduğu sokağı ardından da Saint Paul Kuyusunu geldi. Burada yetkililerden bilgi alan Gül daha sonar Yarenlik alanında halkla kucaklaştı. Tarsusluların Gül' e büyük ilgi gösterirken bazen zor anlar yaşandı.

        İki yaşlı vatandaşı ezilmekten son anda korumalar kurtardı. Yoğun sevgi seli ile karşılaşan Gül'ü on binin üzerinde Tarsuslu karşıladı. Caddeyi dolduran Tarsuslular Abdullah Gül'e dokunabilmek için birbirleriyle yarıştı.

        Kendisine gösterilen ile karşısında büyük mutluluk yaşan Abdullah Gül'e burada vatandaşlar tarafından sevgi gösterilerinde bulunulurken, binalardan da gül yaprakları döküldü.

        Çeşitli armağanlar da sunulan Cumhurbaşkanı Gül, sevgi gösterilerine el sallayarak karşılık verdi ve vatandaşlarla fotoğraflar çektirdi.

        Vatandaşların Tarsus il olsun pankartlarına karşı yazılanları aklında tuttuğunu belirten Gül daha sonra Mersin'deki programına katılmak üzere kentten ayrıldı.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ