Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Bin kişi Sema için yürüdü

        Uğur USLUBAŞ - Burcu EKE / BURSA (AHT)

        Bursa'da vahşice öldürülen 19 yaşındaki Uludağ Üniversitesi Felsefe Bölümü öğrencisi Sema Karakoca'nın katilinin bulunmasına çalışılırken, üniversitedeki arkadaşları ve öğretim üyeleri, vahşi cinayeti protesto etmek için yürüyüş düzenledi. Görükle Kampusü'nde toplanan yaklaşık bin kişi , "Dün Münevver bugün Sema, sıra hangimizde", "Artık yeter kadın katillerine", "Sema burada, katilleri nerede" şeklinde slogan atarak, cinayeti ve kadına yönelik şiddeti protesto etti.

        Nilüfer ilçesi Badırga köyü yakınlarında bir dere kenarında bacakları kesilmiş cesedi bulunan Sema Karakoca'nın katil zanlısının bulunması için jandarma ve polisin geniş çaplı soruşturması sürerken, genç kızın öğrenim gördüğü Uludağ Üniversitesi'ndeki arkadaşları ve öğretim görevlileri, yaşanan vahşeti protesto etmek için yürüyüş düzenledi. Görükle Kampusü'ndeki Fen Edebiyat Fakültesi önünde toplanan yaklaşık bin kişi ellerinde "Dün Münevver, Bugün Sema. İsyan et, ağlama", "Yasta değil, isyandayız", "Şimdi sıra kimde", "Erkek vuruyor, devlet koruyor" yazılı pankartlarla yürüdü.

        Öğrenciler adına basın açıklaması yapan Ezgi Alvur, "Mahkemelerin aldığı kararlar tacizin, tecavüzün yolunu açtığı gibi, kadınların sevgili, eş ya da psikolojik sorunları olan erkekler tarafından ?sevgi adına' dövülerek, işkence edilerek öldürülmesini görmezden geliyor ve meşrulaştırıyor" dedi.

        Türkiye'de bir yıl içerisinde 17 kadın, 1 kız çocuğunun ve iki bebeğin öldürüldüğünü, 34 kadın ve 7 çocuğun tacize, 4 kadın ile 15 çocuğun da tecavüze maruz kaldığını belirten Alvur, "Sema Karakoca ve öldürülen tüm kadınların faili erkekleri korumaya, sahiplenmeye devam eden devlettir" diye konuştu.

        Daha sonra söz alan Sema Karakoca'nın öğrenim gördüğü Felsefe Bölümü'nde Öğretim Görevlisi olarak görev yapan Dr. Funda Gürsoy Kaya ise Sema'nın katilinin bir an önce bulunması gerektiğini kaydederek, "Sema sen rahat uyu" dedi. Öğrenciler yürüyüş ve basın açkılamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldılar. Bu arada jandarmanın cinayetle ilgili iki şüpheli üzerine yoğunlaştığı öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ