Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 'Oğluma bir şey olursa kendimi yakarım"

        ANTALYA (AHT)

        Meslektaşı Nedim Şener ile birlikte gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak Metris Cezaevi'ne konulan gazeteci Ahmet Şık'ın Antalya'da yaşayan ailesi

        gelişmelerden endişe duyduklarını açıkladı. Görme engelli eşi Hüseyin Şık ile birlikte yaşananlara tepki gösteren emekli memur Fatma Şık, "Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında belgeler gösterilmeden hiçbir vatandaş gözaltına alınıp, suç belgesi sunulmadan ya da devlet sırrı diyerek tutuklama yapılamaz. Türkiye'de yolsuzlukların, rüşvetlerin, faili meçhul cinayetlerin, darbe yapılanmalarının üzerine giden dürüst gazetecilerle uğraşılıyor. Ben anneyim. 1980 öncesi kardeşimi şehit verdim, şimdi de oğlumu veremem. Oğlumun suçsuz olduğuna inanıyorum. Oğluma bir şey olursa kendimi yakarım. Başbakan çıkıyor 'bilgim yok' diyor. Cumhurbaşkanı çıkıyor 'kaygılıyım' diyor. Son 10 yılda Başbakan'ın bilgisi olmadan hiçbir emniyet müdürü ve görevlisi veya özel görevlileri tavuk bile kesemez" şeklinde konuştu.

        ''ÇOCUKLARIMI OKUTMAK İÇİN NİKAH YÜZÜĞÜMÜ SATTIM''

        Mesleğinde pek çok ödül alan oğlunun Avrupa'da olsa bilirkişi olarak mahkemelere çağrılacağını belirten Fatma Şık, Türkiye'de ise son yazacağı kitaptan dolayı apar topar tutuklandığını ileri sürdü. Yetiştirdiği 3 çocuğuna dürüstlüğü öğrettiğini belirten Şık, "Oğullarımı başkalarının paralarıyla Amerika'da okutmadım, başkalarının paralarıyla iş kurmadım. Hediye gemiler almadım. Ben çocuklarımı okutmak için yeri geldi nikâh yüzüğümü, yeri geldi çeyizimi sattım, ama onları Türkiye'ye dürüst, onurlu bir miras şeklinde yetiştirdim. Savcı ilk defa açıklama yaptı. Neymiş, 'Devlet sırrıymış söyleyemezmiş. 'Devlet sırrı' dediğin belgenin 3-5 gün sonra düzmece olmayacağı ne malum" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ