Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 'Toz' cinayeti!

        İzmir'in Karabağlar ilçesinde otomobil bakım servisiyle midye deposu sahipleri arasında arabanın toz çıkarması nedeniyle çıkan kavgada bir kişinin ölümüne neden olduğu iddia edilen iki sanığın yargılanmasına devam edildi.

        İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, davanın tutuklu sanığı Hamdin Yağız ve avukatlarıyla müşteki taraf katıldı. Davanın firari sanığı Yaşar Yağız'ın yakalanamadığı bildirildi.

        Duruşmada tanık olarak dinlenilen Halil Uğur, sanığın uzaktan akrabası olduğunu, olay günü bir kişinin yaralanması eylemine karıştığını duyunca sanığı cep telefonundan aradığını, kendisinden olayı üstlenmesini istediğini söyledi.

        Uğur, ''Polis olduğunu söyleyen biri telefonu aldı ve bana 'Yaralamayı sen yapmışsın, buraya gel' dedi. Ben de böyle bir olayı gerçekleştirmediğim için gitmedim. Ama ertesi gün gazetelerde olayı benim yaptığım yazılınca durumu açıklığa kavuşturmak için polisi arayarak teslim oldum'' dedi.

        Sanık Hamdin Yağız ise yaklaşık 11 aydır işlemediği bir suçtan dolayı tutuklu bulunduğunu ifade etti.

        Daha sonra, cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasını mahkemeye sundu.

        Cumhuriyet savcısı, henüz yakalanamayan firari sanık yönünden dosyanın tefrik edilmesini istedi.

        Midyecilik yapan diğer sanık Hamdin Yağız'ın 24 Nisan 2010'da maktul Ali Kaya ile iş yeri önüne park eden araçların toz kaldırması bahanesiyle tartıştığı, olayı telefonla kardeşi Yaşar Yağız'a bildirdiği belirtilen mütalaada, Yaşar Yağız'ın da elinde demir çubuk bulunan 3-4 kişiyle olay yerine geldiği kaydedildi. Yaşar Yağız'ın küfür ederek tabancayla Ali Kaya'nın kafasına bir el ateş ettiği, Hamdin Yağız'ın ise olay yerine gelen polis ekiplerine olayı Halil Uğur'un yaptığını söylediği ifade edildi. Hamdin Yağız hakkında ''kasten adam öldürme'' ve ''azmettirme'' suçundan müebbet hapis ve ''silahlı tehdit''ten 2 ile 5 yıl arasında hapis cezası istendi.

        Mahkeme heyeti, sanık avukatlarına savunma hazırlamaları için süre vererek duruşmayı erteledi.

        İzmir'in Karabağlar ilçesinde, geçen yılın nisan ayında, park yeri yüzünden çıkan tartışmada, otomobil bakım onarım servisi sahibi Ali Kaya (35) ile aynı sokakta midye deposu bulunan Hamdin Yağız (23) arasında, park eden araçların çıkardığı tozun midyeleri kirlettiği gerekçesiyle tartışma çıkmış, başından silahla vurulan Kaya hayatını kaybetmişti. Firari sanık Yaşar Yağız ve ağabeyi Hamdin Yağız hakkında ''kasten adam öldürme'', ''adam öldürmeye azmettirme'' ve ''bıçakla tehdit'' suçlamalarıyla dava açılmıştı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ