Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Katil zanlısı tutuklandı

        2009 yılı Ramazan Bayramının 2. gününde şeker toplarken kaybolan Ahmet Tuna Tekin, kardeşi Dilruba Tekin ve aynı mahalleden arkadaşları Türkan Ay'ın öldürülmesi olayının faili olduğu iddia edilen zanlı Uğur V.G, Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye getirildi.

        Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığına sevk edilen katil zanlısının adliyeye gelişi öncesinde, çevik kuvvet ekipleri ile çok sayıda sivil polis, çevrede güvenlik önlemi aldı.

        Elleri kelepçeli olarak sivil kıyafetiyle getirilen Uğur V.G'nin adliyeye girişi sırasında, ölen çocukların yakınları linç girişiminde bulundu. Adliyeye girmeye çalışan Tekin ve Ay ailelerinin yakınları, çevik kuvvet ekipleri tarafından engellendi.

        Zanlı Uğur. V. G. çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        ÇOCUKLARI GÖMDÜĞÜ YERDE PİKNİK YAPMIŞ

        Kayseri'nin Talas İlçesi Yenidoğan Mahallesi'nde 21 Eylül 2009'da Ramazan Bayramı'nın ikinci günü şeker toplamak için evden çıkan ve geri dönmeyen Ahmet Tuna Tekin (8), kardeşi Dilruba (6) ve arkadaşları Türkan Ay'ın (10) hunharca bir cinayete kurban gittiği ortaya çıktı.

        Çocukların evlerine 80 metre uzaklıktaki bir evde yaşayan Uğur V. G. (33) tarafından öldürülüp Yozgat'ın Çayıralan ilçesine bağlı Yahyasaray köyünde baraj gölü kenarındaki mesire alanınan açtığı bir metrelik çukura üstüste gömüldüğü, zanlının bir kaç kez de burada piknik yaptığı belirlendi. Uğur Veli G.'nin avukat nezaretinde alınan ifadesinde, ''Olay tarihinde evde yalnız bulunduğu sırada çocukların şeker toplamak için evine geldiğini, çocukları içeri alıp farklı odalarda ağızlarını bağladığını, Türkan Ay (10)'a tecavüz edip bıçakla, iki kardeşi de boğarak öldürdüğünü, cesetleri kiraladığı otomobille Yozgat'ın Çayıralan ilçesine götürüp gömdüğünü'' söylediği belirtildi.

        CUMHURBAŞKANI GÜL KONUYLA İLGİLİ OLARAK KONUŞTU

        Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri'de kaybolan 3 çocuğun cesetlerinin Yozgat'ta bulunmasına ilişkin, ''Geç de olsa faillerinin bulunmuş olması, hiç değilse bu kısmı sevindirici. Ama üzüntü tabii ki büyük. Ailelerine baş sağlığı diliyorum'' dedi.

        Cumhurbaşkanı Gül, Gana ve Gabon'a yaptığı resmi ziyareti tamamladıktan sonra geldiği Atatürk Havalimanı'nda, basın toplantısı düzenledi.

        Bir gazetecinin, Kayseri'de kaybolan 3 çocuğun cesetlerinin Yozgat'ta bulunduğunu ve bu konuyla kendisinin de ilgilendiğini belirterek görüşlerini sorması üzerine, yaşanan olayın çok büyük üzüntü verdiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, şunları söyledi:

        ''Biliyorsunuz hepimiz yakından ilgilendik. Tüm güvenlik güçlerimiz yakından ilgilendiler. Ama maalesef 18 ay içinde bunlardan bir haber alınamamıştı. Acı haber bu şekilde gelmiş oldu. Güvenlik güçlerimiz olağanüstü bir çalışma yapmışlardı. Maalesef çocukların kaçırılması, organ mafyası gibi çok vicdansız suç alanları var. Bunlara karşı emniyet teşkilatımızın çok başarılı çalışmaları var. Basına yansımayan belki binlerce olay var. Bunlar hemen anında önleniyor, yakalanıyor, bulunuyor, çocuklar kurtarılıyor. Ama dünyanın karşılaştığı sorun bu. Geç de olsa faillerinin bulunmuş olması, hiç değilse bu kısmı sevindirici. Ama üzüntü tabii ki büyük. Annelerine, babalarına, ailelerine baş sağlığı diliyorum.''

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ