Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Zihinsel özürlü gence 'askerlik yapabilir' raporu!

        Muş'un Korkut ilçesine bağlı Karakale beldesinde ikamet eden zihinsel özürlü gence askeri hastane 'askerlik yapabilir' raporu verdi. Muş Devlet Hastanesi'nce yüzde 80 zihinsel özürlü olduğu belirlenen genç, Diyarbakır Asker Hastanesi'nin 'askerlik yapabilir' kararı ile askere çağrıldı.

        2 yaşında iken menenjit hastalığı geçiren Ferit Tuğrul'un (23) ailesi, o dönemde çocuklarını çeşitli hastanelere götürdü. Van, Elazığ ve Ankara'da da tedavi gören Ferit Tuğrul'un beyninde ciddi hasar oluştuğu tespit edildi. Ailenin müracaatı üzerine Ferit Tuğrul'u muayene eden heyet, yüzde 80 ağır özürlü raporu verdi. Bir süre önce Tuğrul ailesine gelen celp kağıdı üzerine aile raporlarla birlikte Muş Askerlik Şubesi'ne gitti. Buradan Tatvan Askeri Hastanesi'ne sevk edilen Tuğrul, daha sonra Diyarbakır Asker Hastanesi'ne sevk edildi. Askeri Hastane'de Tuğrul'u muayene eden doktorlar, 'askerlik yapabilir' raporu verdi. Alınan raporla birlikte tekrar askerlik şubesine giden aileye Ferit Tuğrul'un, Zonguldak'ın Devrek ilçesindeki 2. Jandarma Er Eğitim Tabur Komutanlığı'na teslim edilmesine yönelik tebliğ belgesi imzalatıldı.

        'KEŞKE OĞLUM SAĞLAM OLSAYDI DA 4 YIL ASKERLİK YAPSAYDI'

        2 yaşından beri özürlü olan oğlunun bütün ihtiyaçlarını gideren ve sürekli oğlunun yanında olan Anne Sıdıka Tuğrul, Diyarbakır Askeri Hastanesi'nde verilen rapora tepki göstererek, "Keşke oğlum sağlam olsaydı da 4 yıl askerlik yapsaydı." diye konuştu. Çocuğunun bütün ihtiyaçlarını kendisinin giderdiğini söyleyen Sıdıka Tuğrul, "Çocuğum tek başına hiçbir ihtiyacını gideremiyor. Banyosundan tutun da elbisesini giydirmeye kadar bütün ihtiyaçlarında ben kendisine yardımcı oluyorum. Acıktığında ben ona yemek vermesem gelip kimseye aç olduğunu bile söylemiyor. Bir şey istemesini bile bilmiyor.

        Bu hasta haliyle askerlik yapmasını istiyorlar." diye tepki gösterdi.

        Ferit Tuğrul'un abisi Raşit Tuğrul da kardeşinin bu haliyle askerlik yapamayacağını vurguladı. Kardeşinin yüzde 80 ağır özürlü raporunun olduğunu belirten Tuğrul konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Buna rağmen kardeşimi askere çağırıyorlar. Köy muhtarı ile birlikte Muş Askerlik şubesine gittik. Kardeşimi getirmemi istediler. Yapılan işlemlerin ardından bize askere göndermemiz için kağıt verdiler. Kardeşimi bu haliyle asker olarak Zonguldak iline göndermemizi istediler. Yanı böyle bir anlayış olamaz. Kardeşim özürlü olmasaydı bizde onun askerlik yapmasından mutluluk duyardık."

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ