Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Eski milletvekiline silahlı saldırı

        Anavatan Partisi (ANAP) döneminde Bursa milletvekilliği yapan Mehmet Gedik, Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde bir balık restoranında Eskişehirspor ile Trabzonspor arasında oynanan maçın ardından küfürleşme nedeniyle çıkan kavgada tabancayla öldürüldü. Katil zanlısı olay sonrası gözaltına alındı.

        Bülent CİVANOĞLU / AHT

        1987-1995 yılları arasında 2 dönem Anatavan Partisi Bursa milletvekilliği görevinde bulunan Mehmet Gedik, arkadaşlarıyla birlikte Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde içkili bir restorana gitti. Restoranda Eskişehirspor-Trabzonspor maçını izleyen Gedik maçın berabere bitmesinin ardından maçla ilgili küfür ettiği iddia edildi. Gedik'in oturduğu masanın hemen yanında oturan ve kız arkadaşıyla restorana gelen Mehmet A. Ş.'nin "Neden küfür ediyorsun?" sorusuyla başlayan tartışmanın kısa süre içinde kavgaya dönüştü.

        Kavganın büyümesiyle birlikte Mehmet A.Ş. belinden çıkardığı tabancayı eski milletvekili Gedik'e yönelterek 8 el ateş etti. Vücudunun çeşitli yerlerine 4 kurşun alan Gedik olay yerinde hayatını kaybederken zanlı Mehmet A. Ş. gözaltına alınarak Mudanya İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Olayla ilgili olarak başlatılan soruşturma devam ediyor. Mehmet Gedik, 1953 yılında Trabzon'un Çaykara ilçesinde doğdu. Ankara Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi İnşaat Mühendisliği bölümünü bitiren Gedik, serbest müteahhitlik yapmıştı. TBMM'nin 18 ve 19. döneminde milletvekili olarak görev yapan Mehmet Gedik, 2 çocuk babasıydı.

        BURSA VALİSİ HARPUT: "ŞU ANDA BİLGİ OLARAK SADECE ÖLÜM VAR. ZANLI YAKALANDI. SABAHA KADAR BELLİ OLUR"

        Bursa Valisi Şahabettin Harput, Anavatan Partisi (ANAP) eski Milletvekili Mehmet Gedik'in silahlı saldırı sonucu ölümüyle ilgili olarak, ''Şu anda bilgi olarak sadece ölüm var. Başka bir şey yok'' dedi.

        Vali Harput, AA muhabirinin sorusu üzerine, Gedik'in saldırı sonucu vefatı konusundaki gelişmelerin takip edildiğini söyledi.

        ''Şu anda bilgi olarak sadece ölüm var. Başka bir şey yok'' diyen Harput, zanlının yakalandığını hatırlatarak, ''Sabaha kadar belli olur. Ayrıntıyı bilemiyorum. Yarın inşallah belli olur'' diye konuştu.

        ESKİ BAŞBAKANLARDAN MESUT YILMAZ: " HİÇ YÜZÜNDEN HAYATINI KAYBETMESİNE BÜYÜK ÜZÜNTÜ DUYDUM"

        Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz, Anavatan Partisi (ANAP) çatısı altında birlikte siyaset yaptığı eski Bursa Milletvekili Mehmet Gedik'in silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin, ''Onun içtenliğine samimiyetine, candanlığına, vefakarlığına en yakın tanık olanlardan biriyim. Böyle hiç yüzünden yaşanan bir olay yüzünden hayatını kaybetmesine büyük üzüntü duyuyorum'' dedi.

        Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gedik'in silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirirken, ''Bir zamanlar çok yakın siyaset yaptığımız, sonra siyaseten farklı düştüğümüz, uzun süre siyasi olarak mesafeli olduğumuz bir arkadaşımızdı. Ama onun içtenliğine samimiyetine, candanlığına, vefakarlığına en yakın tanık olanlardan biriyim. Böyle hiç yüzünden yaşanan bir olay yüzünden hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyuyorum. Bütün yakınlarına, hemşehrilerine başsağlığı diliyorum'' diye konuştu.

        Gedik'in hayatını kaybettiği olayın, ''Maçla ilgili bir tartışmadan kaynaklandığını'' öğrendiğini söyleyen Mesut Yılmaz, ''Lokantadaki o tartışma büyümüş ve sonunda 8 el tabanca kurşunuyla ikisi başından olmak üzere yaralanıp daha sonra vefat etmiş'' ifadesini kullandı.

        Mehmet Gedik'in, 3 gün önce Eski Başbakan Yardımcılarından Ertuğrul Yalçınbayır ile sohbet ettiğini öğrendiğini belirten Yılmaz, ''Birlikte geçmiş günleri anmışlar, hatta bizden bahsetmişler. İşlerini gayet yoluna koyduğunu söylemiş. İşlerin yolunda, her şeyin gayet iyi olduğunu anlatmış. Kız torununu çok sevdiği anlatmış. 3 gün sonra da başına böyle bir olay geldi. Şimdi hiç hesapta olmayan spontane bir olay yüzünden kendisini kaybettik'' dedi.

        GEDİK'İN CENAZESİ, BURSA ADLİ TIP KURUMU MORGUNA KALDIRILDI

        Bursa'nın Mudanya ilçesinde bir restoranda uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Anavatan Partisi (ANAP) eski Bursa Milletvekili Mehmet Gedik'in cenazesi, Bursa Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

        Alınan bilgiye göre, Cumhuriyet Savcısının olayın meydana geldiği restoranda incelemelerini tamamlamasının ardından, başına ve boynuna 4 kurşunun isabet etmesi sonucu hayatını kaybettiği belirlenen Gedik'in naaşı, cenaze aracına bindirilerek otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

        Bu arada, olay sırasında zanlı M.A.Ş'nin yanında bulunan, açık kimliği verilmeyen kadının da güvenlik güçlerince gözaltına alınarak Mudanya İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldüğü öğrenildi.

        SALDIRI ANINDA YANINDA BULUNAN ESKİ DEFTERDAR KARAKAŞ HASTANEYE KALDIRILDI

        Bursa'nın Mudanya ilçesinde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Anavatan Partisi (ANAP) eski milletvekillerinden Mehmet Gedik'in yanında bulunan Bursa eski Defterdarı Muzaffer Karakaş'ın, saldırının etkisiyle fenalaştığı ve Bursa Acıbadem Hastanesine kaldırıldığı bildirildi.

        AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, maç seyreden Gedik'e eşlik eden 2 kişiden biri olan Karakaş, arkadaşının gözleri önünde silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmesi üzerine fenalaştı.

        Karakaş'ın ambulansla Bursa Acıbadem Hastanesine kaldırıldığı belirtildi.

        GÖZALTINA ALINAN ZANLI, BURSA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNE GETİRİLDİ

        Bursa'nın Mudanya ilçesinde bir restoranda Anavatan Partisi (ANAP) eski Bursa Milletvekili Mehmet Gedik'i öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan zanlı, İl Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

        Alınan bilgiye göre, aralarında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesinin ardından Mehmet Gedik'i tabancayla vurarak öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınarak Mudanya İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürülen zanlı M.A.Ş, sağlık kontrolünden geçirildi.

        Zanlı M.A.Ş, daha sonra Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ağır Suçlar Büro Amirliği ekiplerince Bursa'ya getirildi. Zanlının, Asayiş Şube Müdürlüğündeki sorgulamasının ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

        Bu arada, olay sırasında M.A.Ş'nin yanında bulunduğu iddia edilen kadının, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldığı bildirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ