Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Yüksekova'da gerginlik

        Zeki DARA / YÜKSEKOVA (AHT)

        Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde dün çıkan olaylarda ölen Mustazaf-Der üyesi Übeydullah Durna'nın cenaze töreni sonrası olaylar çıktı. Mustazaf-Der üyeleri ile bir grup arasında başlayan tartışmanın büyümesi üzerine polis müdahale etti. 3 kişinin yaralandığı olaylarda, Mustazaf-Der Şubesi yakılarak kullanılmaz hale geldi. Molotof kokteyli atılan AK Parti seçim bürosu da zarar görürken, bir araç da ateşe verilerek hurdaya döndü.

        Tunceli'deki çatışmada 7 PKK'li teröristin öldürülmesini protesto etmek için dün Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde bir grup gösterici barikat kurup polise taş ve molotof kokteylleriyle saldırdı. Olaylar sırasında Mustazaf-Der üyesi Übeydullah Durna (30) silahla vurularak öldürüldü. Yetkililer Durna'nın göstericiler arasından açılan ateş sonucu öldüğünü açıkladı.

        CUMA NAMAZI SONRASI OLAY ÇIKTI

        Übeydullah Durna'nın cenazesi sabah saatlerinde Yüksekova'nın Aksu Köyü'nde defnedildi. Durna'nın ölümü nedeniyle Mustazaf-Der'in çeşitli şubelerine üye olduğu öğrenilen çok sayıda kişi Yükekova ilçe merkezine geldi. Şehir merkezindeki İhsaniye Camisi'nde cuma namazı kılan yaklaşık 250 kişilik grup, namazın ardından Mustazaf-Der Yüksekova şubesini ziyaret etti. Ziyaretin ardından çarşı merkezinden otogara doğru yürüyüşe geçen grup, bir başka grubun sözlü saldırısına uğradı. Yaşanan tartışma, silah, bıçak ve taşların kullanıldığı çatışmaya dönüştü. Olaylarda Hüseyin Bala, Ekrem Han ve ismi öğrenilemeyen bir kişi hafif yaralandı. Yaralılar Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

        Polis iki grubu birbirinden ayırmak için uğraşırken, çarşı merkezinde esnaf kepenk kapattı. Polis, Mustazaf-Der üyelerinin araçlara ilçeden ayrılmalarını sağladı.

        AK PARTİ SEÇİM BÜROSUNA SALDIRI

        Daha sonra Cengiz Topel Caddesi üzerinde bir araya gelen kalabalık bir grup ateş yakıp yola barikat kurdu. Polis grubu dağıtmak için tazyikli su, biber gazı ve gaz bombaları ile müdahale etti. Olaylarda zaman zaman silah sesleri duyulurken, İpek Yolu Caddesi'nde bulunan AK Parti'ye ait seçim bürosuna molotof kokteylleri atıldı. Zemin katta bulunan seçim bürosunda çıkan küçük çaplı yangında hasar meydana geldi. Karayolları Kavşağı'nda ateşe verilen 72 EA 378 plakalı otomobil de yanarak kullanılamaz hale geldi.

        MUSTAZAF-DER BİNASI YAKILDI

        Grup daha sonra, Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan Mustazaf-Der binasını ateşe verdi. İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangında 2 katlı bina kullanılamaz hale geldi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ