Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Uyuşturucu kaçakçılarında yöntem bitmiyor

        Turhan ARSLANOĞLU - Neşet KARADAĞ / ADANA (AHT)

        İstanbul Fatih'te Güven Timi ekipleri, Türkiye'ye ayakkabısının topuk kısmında toz eroin sokan Tanzanya uyruklu bir uyuşturucu tacirini yakaladı.

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güven Timleri Büro Amirliği'nde görevli ekipler, önceki gün Beyazıt tramvay durağında hareketlerinden şüphelendikleri bir kişiyi durdurup kimlik kontrolü yaptı. 42 yaşındaki Tunus uyruklu Jamaleddine Diridi'nin üzerinden 1 gram toz eroin ve sahte 100 dolar çıkınca, Diridi gözaltına alındı. Diridi'ye eroini nereden bulduğunu soran polis, Diridi'nin uyuşturucuyu Kumkapı'daki bir evden aldığını öğrenince vakit kaybetmeden söz konusu adrese baskın yaptı. Baskın sırasında uyuşturucuyu temin eden Tanzanya uyruklu Omary Mohamed Hassan (45) kıskıvrak yakalandı. Uyuşturucu tacirinin evini didik arayan polis, Hassan'ın ayakkabısının topuk kısmına saklanmış halde 94 gram toz eroin ile evde bir adet hassas terazi ele geçirdi. Gözaltına alınarak Kumkapı Polis Merkezi'ne teslim edilen Omary Mohamed Hassan emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye çıkarıldı. Hassan, sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        KİRALIK OTOMOBİLLE UYUŞTURUCU KAÇAKÇILIĞI

        Adana'da bir kiralık araç firmasından aldığı otomobille uyuşturucu kaçakçılığı yapmak isteyen 1 kişi 62 kilogram 450 gram esrarla yakalandı. 2 torbacıya da suçüstü yapıldı.

        Narkotik ekipleri, doğu illerinden batı illerine uyuşturucu ticareti yapılacağı yönünde istihbari bilgi aldı. TAG Otoyolu'nda önlem alan narkotik polisleri, Mehmet Ali P.'nin (34) kullandığı otomobili gişelerde durdurdu. Otomobilde yapılan aramada 62 kilo 450 gram esrar ele geçirdi. Uyuşturucu kaçakçısı gözaltına alınırken, kullandığı otomobili kiraladığı ortaya çıktı.

        Narkotik polisleri, uyuşturucu kaçakçılarının son yıllarda yakalandıkları zaman otomobillerine el konulması nedeniyle kiralık otomobil kullandıklarını belirtti.

        Bu arada, kent merkezindeki torbacılara yönelik gerçekleştirilen operasyonda ise M.K. (26) ve İ.K. (27), 8 paket esrar ve 1.3 gram eroin ile yakalandı. Uyuşturucu kaçakçılarıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ