Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Erdoğan'a "Altın Kemer"

        Umut TÜTÜNCÜ / EDİRNE (AHT)

        650. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, 3. kez seçilme başarısı gösterdiği için Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi tarafından altın kemer takıldı.

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 650. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne katılmak üzere öğleden sonra helikopter ile Edirne'ye geldi. Erdoğan ilk olarak AK Parti Edirne İl Başkanlığı'na giderek bir süre burada görüşmelerde bulundu. Erdoğan daha sonra İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu ile birlikte güreşlerin yapıldığı tarihi Sarayiçi

        Meydanı'na geldi. Güreşleri izlemeye Erdoğan ile birlikte oğlu Bilal Erdoğan ile birlikte torunu Ömer Tayyip de geldi.

        Erdoğan stada girişinde güreşler için tutulan 101 davul ve zurna ile karşılandı. "Büyüyen gelişen Türkiye'nin mimarı milletimizin hizmetkarı" diye anons edilen Erdoğan, stada girişinde kendisini tezahüratlarla karşılayanlara selam verdi. Erdoğan daha sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı ve UNESCO tarafından "Pehlivanlığı koruma, yaşatma ve genç kuşaklara aktarmasından dolayı" verilen sanat değeri yüksek

        pirinçten yapılma kemeri Ahmet Taşçı'ya taktı. Taşçı ile Erdoğan alanı dolduranları birlikte el kaldırarak selamladı.

        Daha sonra Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi Erdoğan'a Kırpınar'da 3 kez arka arkaya başpehlivan olana ebediyen altın kemer verildiğini belirterek 3. kez seçimlerden galip çıkan Erdoğan'a özel olarak yapılan "Altın kemer" taktı.

        BAŞPEHLİVAN ALİ GÜRBÜZ

        650. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanlık güreşleriyle sona erdi. Ali Gürbüz başpehlivan oldu.

        Edirne'de 650.'si düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni izleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başpehlivan olan Ali Gürbüz'e ödülünü verdi.

        AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sarayiçi Er Meydanı'nda gerçekleştirilen 650. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin final mücadelesini izledi. Yaklaşık 1 saat süren finalde, Antalya Belek Belediyesi Güreşçisi Ali Gürbüz, Recep Kara'yı yenerek Başpehlivan oldu.

        Güreşin ardından Başbakan Erdoğan, Başpehlivan Ali Gürbüz, ikinci Recep Kara ile üçüncüler Şaban Yılmaz ve Fatih Atlı'ya ödüllerini takdim etti. Erdoğan, güreşçilerin elini sıkıp tebrik ettikten sonra elini havaya kaldırarak poz verdi.

        650. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ