Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Travesti Barış serbest!

        Neşet KARADAĞ / ADANA (AHT)

        Adana'da cinsel ilişki sırasında kendilerini gören ilişkiye girdiği kişinin ablasının göğüslerini okşadığı iddiasıyla hakkında 7 yıla kadar hapis cezası istenen ve bugüne kadar yakalanamayan travesti Barış H. (22) yakalandı. Ancak kadının şikayetinden vazgeçmesi üzerine hakkındaki dava düşürülen travesti serbest bırakıldı.

        Babası ve annesi Gaziantep'e gezmeye giden Mehmet Emin E. (23), 9 Mayıs 2010'da çarşıda gezerken tanıştığı travesti Barış H.'yi evine götürdü. Mehmet Emin, travesti ile cinsel ilişkiye girerken ablası R.E.'ye (25) yakalandı. İddiaya göre, travesti Barış, genç kadına, "Senin ne kadar güzel göğüslerin var, yüzün ne kadar güzel" diyerek göğüslerini okşayarak cinsel istismarda bulundu.

        ?BABAMA SÖYLERSEN SENİ ÖLDÜRÜRÜM'

        Kardeşi Mehmet Emin E. de, elindeki bıçakla, "Eğer babama bir şey söylersen seni öldürürüm" diyerek R.E.'yi tehdit etti. Bayılıp hastaneye götürülen R.E.'ye kardeşi, hastanede de tehdidini yineledi.

        R.E.'nin şikayeti üzerine Adana 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde travesti Barış H. hakkında, ?Basit cinsel istismar' suçundan 7 yıl, Mehmet Emin E. için ?ablasını 2 kez öldürmeye teşebbüs etmek' suçundan 10 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Dava devam ederken tutuksuz sanık travesti Barış H., tüm aramalara karşın bulunamayınca hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Travesti Barış H. arandığı sırada R.E. mahkemede şikayetinden vazgeçti. Barış H. hakkındaki dava da düştü. Ancak Mehmet Emin E. ise 1 yıl 8 ay hapis cezasına mahkum edildi. Mahkeme, hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verdi.

        Hakkındaki dava düşürülmesine rağmen hakkındaki yakalama kararı kaldırılmadığından travesti Barış H. önceki gün yakalandı. Adliyeye sevk edilen Barış H. hakkındaki yakalama kararı nöbetçi mahkemece düşürülüp serbest bırakıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ