Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Çinli kızdan kıtalararası aşk tuzağı

        Uğur USLUBAŞ / BURSA (AHT)

        Gemlikli gemi ustası 38 yaşındaki C. Y., çalışmak için gittiği Çin'de, 27 yaşındaki Meili Chen ile tanıştı. Çin'de kaldığı 45 günlük süre içinde arkadaşlığı ilerletip aşık olduğu genç kıza Türkiye'ye döndüğünde telefonda evlenme teklif eden Yasa, genç kıza Türkiye'ye gelmesi için gönderdiği 2 bin doların ardından bir daha ulaşamayınca dolandırıldığını anladı.

        Gemlikli denizci C. Y., birkaç ay önce çalışmak amacıyla Çin'e gitti. Yasa, kısa süre sonra da adını Meili Chen olarak bildiği ve hediyelik eşya satan 27 yaşındaki Çinli genç kızla tanıştı. Bu ülkede kaldığı 45 gün sürede Chen'e aşık olan C. Y., evlenme teklif ettiği Chen'den olumlu yanıt aldı. Ama genç kız C. Y.'dan kendi ülkesinde çalışmasını, kendisinin de geleceğini söylemesi üzerine Türkiye'ye geri döndü.

        Evlenme hazırlıklarını tamamlayan ve sürekli telefonla görüştüğü Meili Chen'e Türkiye'ye gelebilmesi için iki ay önce vize, pasaport ve uçak bileti için banka havalesiyle 2 bin dolar gönderen Gemlikli genç, Meili Chen'in, evlilik için 15 bin dolar daha istemesiyle şok oldu. Ardından da Çinli kız hem telefonunu hem de mail adreslerini kapattı. Dolandırıldığını anlayan C. Y., avukatı Nalan Bener aracılığıyla Cumhuriyet Savcılığı'na başvurdu. Aşkını zorunlu olarak kalbine gömen yasa, şimdi de çalışmak için Japonya'ya gitti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ