Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Tombala yapana para yerine güvercin!

        Hemen hemen her gece birkaç mekanı basan ve kumar oynatan mekan sahiplerinin korkulu rüyası haline gelen dedektifler, baskın yapmaktan, kumarhane sahipleri de basılmaktan bıkmadı. Dün gece de 2 ayrı mekanı basan dedektifler, toplam 80 kişiyi gözaltına aldı. Ataşehir'deki baskında tombala adlı oyununu oynatan mekanda "tombala" diyene, attığı taklalarla adını duyuran Mardin adlı güvercin kuşu verilmesi dikkat çekti. Baskın yapılan mekan sahibi "Biz para değil kuş veriyoruz" diyerek kendini savundu.

        Eray EROLLU / AHT

        Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Kumar Büro Amirliği'ne bağlı dedektifler, dün gece de Esenler ve Ataşehir'de 2 ayrı mekanı bastı. Esenler Turgutreis Mahallesi Şehit Ali Karahan Caddesi üzerinde otomatik tombala makinesinin çektiği numaralarla kumar oynatıldığı ihbarını alan polis, baskın için harekete geçti. Ramazan ayı boyunca kumar oynatmak için özel olarak hazırlanan 2. kattaki mekana müşteri gibi giden 2 dedektif, 10'ar TL'den 3 kart satın aldı. Bir dedektif şansını 2 kartla deneyerek dikkat çekmemeye çalıştı. Tıka basa dolu olan mekandaki dedektiflerden biri ilk çekilen 12 rakamının okunmasının ardından cep telefonundan mekanın çevresinde bekleyen komiserini arayarak "Sahur davulu çalmak üzere. Siz de zamanında gelin" diyerek baskının startını verdi.

        Çıkış kapılarını tutan dedektifler yaptıkları baskında 60 kumarbazı kıskıvrak yakaladı. Polis, otomatik tombala makinesine, okunan numaralarda kartına isabet eden sayıları kapatmaya kapatan pul ile çok sayıda karta el koydu. Minibüslerle şubeye getirilen kumarbazlardan biri "Burada bir tek uzaylılar kumar oynamaz. Ben de uzaylıyım ve masumum" diyerek gülmeye başladı.

        Parola "Kuşlar kafeste"

        Ataşehir'de de tombala yapana güvercin verildiği ihbarını alan polis, baskın için harekete geçti. Dedektifler, Yenisahra'da dernek olarak faaliyette bulunan adrese gitti. 15 kadar dedektif, mekanın 50 metre kadar gerisinde beklerken, bir polis memuru da müşteri gibi içeriye girdi. İçerde kafeslerdeki 20 kadar kuşu gören dedektif, ihbarın doğru olduğu kanaatine vardı. 20 TL vererek bir çekiliş için kart satın alan dedektif, 10 kadar numara çekildikten sonra komiserini arayarak "Kuşlar kafeste. Karınları tok" deyip operasyonun başlayabileceğini bildirdi. Baskında 20 kumarbaz yakalandı. Tombala, kartele ve oyun pullarına el kondu.

        Mekanın yetkilisi "Biz tombala yapana para değil taklalarıyla tanınan Mardin kuşu veriyoruz. Bu suç olmalı" diyerek kendini savunmaya çalıştı. Kuşuna göre kart fiyatının değişiklik gösterdiği öğrenildi. Takla atmasıyla tanınan Mardin kuşlarının cinsine göre fiyatlarının bir otomobille eşdeğer olduğu ileri sürüldü. Gözaltına alınan toplam 80 kumarbaza Kabahatler Kanunu'na göre 154'er TL ceza kesileceği belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ