Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Canlı kalkan barış anneleri!

        Van ve Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden gelen Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri, 8 askerin şehit düştüğü Hakkari-Çukurca karayolunda basın açıklaması yaparak, beyaz tülbentlerini bıraktılar.

        Van ve Yüksekova'dan gelen Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin PKK kamplarına yönelik hava harekatını protesto etmek için canlı kalkan olarak Çukurca sınırına geldi.

        Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu ve BDP Hakkari İl Başkanı Orhan Koparan'ın da eşlik ettiği kadınlar, 'Bizler barış için cesetlerimizi siper etmeye geldik', 'Müslümanlık Somali'den ibaret değil', 'Ne asker, ne gerilla ölsün', 'Dışarıda barış içeride savaş isteyen zihniyeti kınıyoruz' pankartları taşıdılar. Geçtiğimiz günlerde askeri konvoyun geçişi sırasında meydana ve 8 askerin şehit olduğu noktada beyaz tülbentlerini bırakan kadınlar, asker annelerine seslenerek barış için adım atılmasını istedi.

        Kürtçe bir açıklama yapan Barış Anneleri İnisiyatifi üyelerinden Leyla Duman, yaşanan savaşın sorumlusunun Başbakan Erdoğan ve AK Parti hükümeti olduğunu öne sürdü. Asker annelerine de seslenen Duman, "Ne bir asker annesi, ne de bir gerilla annesi ağlamasın. Asker de bizim çocuğumuz, dağdaki insanlarda bizim çocuğumuz. Biz rica ediyoruz, bu kanı durdursunlar. Bu savaşın sorumlusu Başbakan Erdoğan'dır" dedi.

        Türkçe bir açıklama yapan Vanlı Barış Anneleri İnisiyatifi üye Esmer Abi ise, ne bir asker ne de bir gerillanın ölmesini istemedikleri için canlı kalkan olarak sınıra yürüyeceklerini söyledi. Abi, "Şu an patlamanın olduğu bölgedeyiz. Burada 9 asker şehit olmuştu. Bizler hem asker, hem gerillalarımız için buradayız. Sayın Başbakana sesleniyorum. Bu dağdakiler de, Çanakkale'de savaş edenlerin torunlarıdır. Bu kan dursun, yeter. Başbakan, Somali'ye gideceğine şimdi burada bizimle birlikte olsaydı. Eşiyle gelsin buraya. Şehit düşenler de Bilallerdir. Bizim Bilallere sahip çıksın. Dünyada gövde gösterisi yapmasın. O askerler şehit oldu. Neden buraya da gelmiyor. Gelsin buraya baksın, kim barış istemiyor. Biz mi, yoksa Başbakan mı istemiyor. İstemeyenler bellidir. Biz Kürt anneleri olarak bombaların patladığı yerdeyiz. Keşke askerlerin yerine bizim cesetlerimiz burada olsaydı. İşte bu yüzden gelmişiz bedenimizi siper edeceğiz. Ne askerimiz ölsün, ne gerillalarımız ölsün" şeklinde konuştu.

        Başbakan Erdoğan'a da seslenen Esmer Abi, "Annelerin gözyaşlarını dindirin. Türkiye'deki dini kesimlere ve din adamlarına sesleniyorum. Gelin bu kanı durdurun. Bunun hesabını sizler de vereceksiniz. Sosyete imamlar bu kanı durdursun. Saldırıyı kınıyoruz. Hem bu saldırıyı hem de Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'taki gerilla kamplarını yaptığı hava harekatını kınıyorum" diye konuştu.

        Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri, yapılan açıklamanın ardından patlama bölgesine beyaz tülbentlerini bıraktıktan sonra araçlarla canlı kalkan olmak için sınır bölgesine hareket etti.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ