Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 700 metreden ölüme uçtu!

        Uğur USLUBAŞ / BURSA (AHT)

        Pilot eşliğinde yamaç paraşütü atlayışı yapan Caner Güler (27), paraşütten kayarak yüzlerce metre yüksekten yere çakıldı. Paraşütün pilotu gözaltına alınırken, inişini izleyen karısının gözleri önünde feci şekilde can veren genç mühendisin cesedi; askerler tarafından saatler süren çabayla düştüğü uçurumdan çıkarıldı. Genç mühendis ve Mimar eşinin bayram tatili için Bursa'dan Ölüdeniz'e gittikleri öğrenildi.

        Faciayla biten yamaç paraşütü kazası, Muğla'nın Ölüdeniz Beldesi'nde yaşandı. Alınan bilgeye göre bayram tatili için Bursa'nın Nilüfer İlçesi Ertuğrul Mahallesi'ndeki evinden iki yıl önce evlendiği mimar eşi Miray Güler (26) ile birlikte bölgeye giden 27 yaşındaki Makine Mühendisi Caner Güler, dünyanın en güzel yamaç paraşütü bölgesi olarak adlandırılan bin 900 metre yükseklikteki Babadağ'dan pilot eşliğinde yamaç paraşütüne bindi.

        Bir süre pilot Murat Sait Yeşilbaçar ile gökyüzünde süzülen ve Bursa'da bir otomobil fabrikasında çalışan Caner Güler, iniş sırasında paraşütten kayarak, yaklaşık 700 metre yükseklikten kayalıklara çakıldı. Kendisi de pilot eşliğinde kocasından hemen önce atlayış yapan Miray Güler'in gözleri önünde uçuruma düştüğü görülen Caner Güler için bölgedeki paraşütçüler ve kurtarma ekipleri seferber oldu.

        KARISI DA FENALAŞIP HASTANELİK OLDU

        Pilotun verdiği bilgiler doğrultusunda başlatılan arama çalışmalarıyla cesedinin yeri belirlenen Caner Güler için herkes seferber oldu. Ancak engebeli arazi nedeniyle ceset bulunduğu yerden alınamayınca, bölgeye askeri helikopter çağrıldı. Bir sepetle cesedin bulunduğu yere inen askeri görevliler, Caner Güler'in cansız bedenini bulunduğu yerden alarak, Fethiye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Caner Güler'in birlikte atlayış yaptığı pilot Murat Sait Yeşilbaçar gözaltına alınırken, kazanın yaşandığı paraşüte el kondu. Eşinin ölümüyle şoka giren ve sinir krizleri geçiren Miray Güler ise olayda büyük ihmal bulunduğunu belirterek. "Biz çok iyi bir şirkete güvenmiştik. Çok büyük ihmal var" dediği öğrenildi.

        KEMER TAKMADI İDDİASI

        Öte yandan yüzlerce metre yüksekten yere çakılarak ölen Caner Güler'in paraşütten düşme nedeninin, ayak kısmına takılan kemerlerin bağlanmamış olmasından kaynaklanmış olabileceği bildirildi. THK Fethiye Şubesi'nden yapılan açıklamada da kazada paraşütçüleri kontrol görevinin kendilerinde olduğu ve ihmalinin bulunduğu iddialarına yönelik olarak, tüm sorumluluğun pilot ve yardımcısında olduğu iddia edildi.

        THK Fethiye Şube Başkanı Mustafa Özkaya "Pilot bağlantıları kontrol etmeli, uçuş hakkında yolcusuna bilgi vermeli, uçuş emniyetini sağladıktan sonra uçmalı. Pilotların bir de yardımcıları vardır. Uçuş öncesinde bu kontrolleri yapar ve pilotun yükselmesine yardımcı olurlar. Bizim görevimiz ise sadece hava şartlarının uçuşa elverişli olup olmadığını kontrol etmektir. Hava şartları elverişliyse yeşil bayrak, değilse kırmızı bayrak çekmekle görevliyiz. Dün hava uçuş için elverişliydi" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ