Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Maganda kurbanı oldu

        Uğur USLUBAŞ / BURSA (AHT)

        Bursa'da bir yaşındaki oğlunu doktora götürmek için evden çıkan ve kapının önünde eşini bekleyen 31 yaşındaki Fikri Kart, aniden yere yığıldı. Tansiyonunun düştüğü sanılan ve hastaneye kaldırılan Kart'ın acil servisteki ilk müdahalesinde, kulağının arkasından kurşun girdiği ortaya çıktı. Yoğun bakıma alınan Kart, 6 gün süren yaşam savaşına yenik düştü. Kurşunun kim tarafından sıkıldığı ve nereden geldiği ise henüz anlaşılamadı.

        Olay, Bursa'nın Arabayatağı Mahallesi Tekel Sokağı'nda meydana geldi. Bir alışveriş mağazasının montaj bölümünde çalışan 31 yaşındaki Fikri Kart, bronşit rahatsızlığı bulunan bir yaşındaki oğlu Mertcan'ı doktora götürmek için hazırlık yaptı. Kart, yeni yürümeye başlayan elinden tuttuğu oğluyla evin kapısının dışında eşi Zülay Kart'ı beklemeye başladı. Fikri Kart, bu sırada aniden yere yığıldı. Yardımına, kapı komşusu ve düştüğünü gören Celal Kılıç (28) koştu. Kılıç, tansiyonunun düştüğünü sandığı Kart için, ambulans çağırdı. Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ne götürülen Kart'ın muayenesinde, sol kulağının arkasına kurşun girdiği ortaya çıktı. Yoğun bakım servisinde tedaviye alınan Kart, 6 günlük tedavinin ardından sabaha karşı hayatını kaybetti.

        Polis yaptığı araştırmada kurşunun nereden geldiğini yada kimin sıktığını henüz belirleyemedi. Komşusunun yardımına koşan ve olay anında kendisi de sokakta bulunan Celal Kılıç, baba ile oğlunun yanlarında kimsenin olmadığını, silah sesi duymadığını ve komşusunun vurulduğunu da sonra öğrendiğini söyledi. Kılıç, "Sokakta bizden başka kimse yoktu. Yani kimse komşuma saldırmadı. Böyle bir şey olmadı. Aniden yere düştü. Sanırım kurşun başka bir yerden sıkıldı ve komşuma isabet etti" dedi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ