Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Q7 çetesi çökertildi!

        Yusuf KILIÇ / GAZİANTEP (AHT)

        Gaziantep Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Şuçlarla Mücadele ekipleri, yaklaşık 6 ay devam eden bir çalışmanın sonunda organize dolandırıcılık şebekesini çökertti. Zanlıların, dolandırdıkları paralarla son model otomobillere binip, villalarda yaşadıkları ve son derece lüks bir hayat sürdükleri ortaya çıktı.

        Kaçakçılık ve Organize Şuçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Gaziantep ve çevre illerde örgütlü bir şekilde hareket ederek kendilerini şeker fabrikası genel müdürü, gümrüklerde ve limanlarda ilgili kurum müdürü olarak tanıtarak piyasa değerinin çok altında ihraç fazlası demir, şeker, donmuş et, bakliyat, otomotiv yedek parçalarını ucuza satabileceklerini belirterek dolandırıcılık yaptığı belirlenen şebekeyi takibe aldı. Örgüt liderliğini Harun U.'nun yaptığı dolandırıcılık şebeke üyelerinin dolandıracakları kişilerin ikna olabilmesi için örgüt liderini gümrük ve liman kapılarından lüks araçlarla çıkarken göstererek güven sağladıkları, pazarlığı lüks otellerde yaparak güven sağladıkları ve zaman zaman da kendilerini Suriyeli olarak tanıtıp ellerinde yüklü miktarda tarihi külçe altın olduğunu ve bu altınları sınırdan kaçak yollarla getirerek ucuz fiyata ellerinden çıkarabileceklerini söyledikleri öğrenildi.

        Yapılan takibin ardından operasyon için düğmeye basan polis, Gaziantep, Hatay ve Mersin'de eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda örgüt lideri Harun U ile birlikte Cebrail T, İbrahim Hasan B, Mehmet Y, Osman Y, Mehmet A, Hüseyin H, Erdal K, Rıza K ve Hüseyin Y gözaltına alındı. Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda bir adet Audi Q7 marka otomobil, 1 av tüfeği, 25 kartuş, 1 ruhsatsız tabanca ve 25 adet fişek, gözlerine kestirdikleri kişileri dolandırmak için hazırlanmış teklif mektupları ile dolandırıcılıkta kullandıkları tespit edilen cep telefonları ele geçirildi.

        Öte yandan şebeke üyelerinden Seyfettin M.A ve Mehmet A'nın ise daha önce tutuklanarak cezaevine gönderildikleri bildirildi. Dolandırıcılık şebekesinin bu yollarla Gaziantep, İzmir, Antalya, Manisa, Erzurum, Tekirdağ ve Şanlıurfa illerinden toplam 9 kişiyi 540 bin TL dolandırdıkları ortaya çıktı. Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ