Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Ölüm yolu trafiğe kapatıldı

        Neşet KARADAĞ / ADANA (AHT)

        Adana'da Kurban Bayramı'nın ikinci günü trafik kazasında hayatını kaybeden 11 yaşındaki Murat Alıç'ın yakınları ve vatandaşlar, ellerinde trafik canavarına kurban giden yakınlarının fotoğraflarıyla sık sık ölümlü kazaların olduğu yolu trafiğe kapattı. 7 yıl önce annesini, önceki gün de oğlu Murat'ı aynı yolda kaybeden Selva Alıç, "Bu yol sevdiklerimi tek tek benden aldı. Bu nasıl bir kader? Başka canlar yanmasın?" diyerek ağladı.

        YOLUN ORTASINDA EYLEM YAPIP TAZİYE ÇADIRI KURDULAR

        Sakıp Sabancı İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Murat Alıç, Kurban Bayramı'nın 2. günü merkez Yüreğir ilçesine bağlı Havutlu Mahallesi'nde evine gitmek için yolun karşısına geçmek isterken aşırı hızlı olduğu belirtilen bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti. Küçük Murat, gözyaşları arasında toprağa verildikten sonra, mahallede yaşayan vatandaşlar, kazaları protesto etmek için kazanın olduğu yola yürüdü. Ellerinde daha önce aynı yerde trafik kazasında ölenlerin fotoğraflarını taşıyan vatandaşlar yetkililerin bir an önce önlem alması için ?ölüm yolu' adını verdikleri Karataş Yolu'nu iş makinesi, traktör ve sandalyelerle trafiğe kapattı. Alıç Ailesi de taziye çadırını oğullarını kaybettikleri yolun ortasına kurdu.

        7 YIL ARAYLA HEM ANNESİ, HEM OĞLUNU AYNI YOLDA KAZADA KAYBETTİ

        Bir elinde 7 yıl önce aynı yerde 49 yaşında iken trafik kazasında kaybettiği annesi Meliha Mübarek'in, diğer elinde ise önceki gün kaybettiği oğlu Murat Alıç'ın fotoğrafını tutan Selva Alıç, sinir krizi geçirdi. "Bu nasıl bir kader? Bu yol sevdiklerimi tek tek benden aldı" diyerek ağlayan Selva Alıç, yakınlarınca güçlükle yatıştırılmaya çalışıldı. Acılı kadın, "Bu kadar can verdik ama hala bir önlem almadılar. Bayramı bize zehir ettiler. Bizim yüreğimiz yandı başka yürekler yanmasın. Artık bu ölüm yoluna dur denilsin" dedi.

        BUNLAR DA DİĞER TRAFİK CANAVARI KURBANLARI

        Oğlunun can verdiği yerde kaynanasının da hayatını kaybettiğini söyleyen Ali Alıç, 1998'de Bedir Bilgiç'in (52), İbrahim Dalmış'ın (25), 2004'de Şahin Şimşek'in (11), 2005'de Eylem Kartal'ın (9) bu yolda trafik canavarlarına kurban gittiğine dikkat çekti. Onlarca kişinin de yaralanmasına karşın yetkililerin hala önlem almamasından yakınan Alıç, "Yeter artık yeter. İnsanların yürekleri yanıyor" diye konuştu.

        Vatandaşların yolu kapatması yüzünden trafik kilitlenirken; jandarma ekipleri, sürücüleri tali yola yönlendirdi. İlçe jandarma komutanı da olay yerine gelerek vatandaşları yolu açmaları konusunda ikna etmeye çalıştı. Vatandaşlar, "Vali gelecek", "Çocuklarımız ölmesin" şeklinde slogan attı. 3 saat boyunca yolu trafiğe kapatan eylemciler, ilçe jandarma komutanının çabasıyla eylemi sonlandırdı. Eylemciler, sorun çözülmediği takdirde eylemlerine devam edeceklerini söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ