Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadın cinayetleri yüzde bin 400 arttı

        BURSA / AHT

        25 Kasım "Kadınlara yönelik şiddete uluslararası mücadele ve dayanışma" günü olarak kutlanırken, Türkiye'de her 10 kadından 4'ünün şiddet gördüğünü söyleyen Bursa Barosu avukatlarından Nevin cambaz, kadına şiddetin ve kadın cinayetlerin her yıl gitgide arttığını, kadın istihdamın ise azaldığını belirtti.

        Bursa Barosu'ndaki açıklamada konuşan Avukat Nevin cambaz, şiddetle daha etkin mücadele edebilmek için kadın merkezli çözümler üretilmesi gerektiğinin belirterek, "Kadına yönelik her tür şiddete insan hakları temel ilkeleri bağlamında suçtur. Ülkemizin temel gerçekleri esas alındığında kadına yönelik şiddetle mücadele halen istenilen seviyede başarı sağlanamadığı ortadadır. Her geçen gün gerek ulusal basından gerekse kamuoyunun dikkatle takip ettiği dosyalardan görüleceği üzere kadına karşı şiddet oranı önemli ölçüde artmaktadır" dedi.

        KADINLARIN YÜZDE41,9'U FİZİKSEL VE CİNSEL ŞİDDET GÖRÜYOR

        Kadın cinayetlerinin 2011 yılında daha da arttığını ve resmi verilere göre kadın cinayetlerinin son 7 yılda yüzde bin 400 oranında arttığını ifade eden Avukat Nevin Canbaz, Kadın Statüsü Genel Müdürlüğü'nün 'Türkiye'de Kadına Yönelik Aile içi Şiddet' araştırmasına göre kadınların yüzde 41,9'unun fiziksel ve cinsel şiddete uğramakta olduğunu da sözlerine ekledi.

        Aile içi şiddetin ve kadınlara negatif ayrımcılığın olmadığı bir Türkiye yaratmak için herkesin üstüne düşen görevi yapması gerektiğini söyleyen Bursa Barosu Başkanı Zekeriya Birkan da "Bizler burada bu basın toplantısını düzenlerken bazı kadınlar şu anda şiddete maruz kalıyor. Acil olarak ne yapılması gerekiyorsa, kime ne görev düşüyorsa yapması lazım. Biz Bursa Barosu olarak ne yapılması gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz" dedi.

        Birkan ayrıca Ayşe Paşalı'nın bir fotoğrafının olduğu, tüm şiddete uğrayan kadınlar adına yazılı bir metni bütün milletvekillerine gönderdiklerini ve kendilerinin yeni projeler üretmek üzere harekete geçmelerini beklediklerini söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ