Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Muş'ta evin üzerine çığ düştü: 1 ölü

        Doğu Anadolu Bölgesi’nde iki gündür etkili olan kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Muş kırsalında evlerine çığ düşen 4 kişilik Çiftçi ailesinden baba ve 2 çocuğu kurtulurken, anne 30 yaşındaki Gülhanım Çiftçi yaşamını yitirdi.

        Muş’un Bulanık ilçesi Seçme köyüne bağlı Topluca mezrasında 4 kişinin yaşadığı Çiftçi ailesinin evinin üzerine bugün sabah saatlerinde çığ düştü. Bülent Çiftçi ile çocukları Ruhat ve Rojhat kurtulurken, anne Gülhanım Çiftçi yaşamını yitirdi. Kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu mezra yolunda kurtarma ekiplerinin olay yerine ulaşmaya çalıştığı bildirildi.

        Kar yağışı ve tipinin yerini güneşli bir havaya bıraktığı bölgede İl Özel İdaresi, Karayolları ve Belediyelerin karla mücadele ekipleri hummalı bir çalışma başlattı. Özel İdare Müdürlüklerinden alınan bilgiye göre Erzurum’da 681, Ağrı’da 479, Muş’ta 327, Erzincan’da 215, Kars’da 208, Ardahan’da 112 ve Iğdır’da 42 olmak üzere toplam 2 bin 64 köyün merkezlerle bağlantısı kesildi. Karayolları ekipleri şehirlererası yolları açık tutmak için olağanüstü çaba harcıyor.

        ERZURUM EKSİ 23’LE DONDU

        Meteorolji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, dün gecenin en düşük sıcaklığının sıfırın altında olmak üzere Erzurum’da 23, Ardahan’da 13, Kars’ta 12, Erzincan’da 11, Ağrı’da 9, Muş’ta 6 ve Iğdır’da 3 dereceyi buldu. Kar kalınlığı ise Muş’ta 98, Ağrı’da 50, Kars’ta 40, Erzurum’da 36, Ardahan’da 22 ve Erzincan’da 10, kayak Merkezi Palandöken’de 90, Sarıkamış’ta ise 140 santim olarak ölçüldü.

        SARKITLAR 2.5 METREYE ULAŞTI

        Öte yandan kar yağışının ardından ortaya çıkan Sibirya soğukları ile birlikte binaların çatılarındaki buz sarkıtlarının boyu 2.5 metreye ulaştı. Erzurum’un merkez Palandöken İlçesi’nde tek katlı bir binanın çatısındaki buzdan sarkıtlar ise görenleri hayrete düşürdü. Vatandaşlardan Erdem Alan, "Buzul çağından söz ediliyor. Bunlar da Erzurum’un mızrak gibi buzdan sarkıtları. İlk defa bu kadar uzun sarkıt görüyorum" ded.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ