Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Ankara'da beyaz kâbus! VİDEO

        Ankara yolunda 200 araç mahsur kaldı Türkiye beyaza büründü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yoğun kar yağışı ve kuvvetli rüzgar uyarısında bulundu. Kar yağışı yarın Marmara'da etkisini kaybederken, diğer bölgelerde ise sürecek. Kar yağışı ve tipi nedeniyle 200'den fazla aracın yaklaşık 25 saattir mahsur kaldığı, kapalı olan Afyonkarahisar-Ankara Karayolu’nun Emirdağ-Sivrihisar güzergahı ulaşıma açıldı.

        VALİ BAKANLIOĞLU'DAN AÇIKLAMA

        Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, kar ve tipi nedeniyle dün akşam kapanan Afyonkarahisar-Ankara karayolunda bazı araçların mahsur kaldığını ifade ederek, akaryakıtı biten araçlar için bölgeye tankerle akaryakıt, vatandaşlar için de kumanya gönderdiklerini bildirdi.

        Söz konusu yolun 30-40 kilometre kadar trafiğe tamamen kapandığını ifade eden Balkanlıoğlu, ''Bölgeye akaryakıtı biten araçlar için tankerle akaryakıt ve vatandaşlar için kumanya gönderdik. Bölgede mahsur kalan vatandaşları mağdur etmemek için elimizden gelen çabayı gösterdik. Çok feci fırtına nedeniyle yol hala kapalı, ancak bir saate kadar ulaşıma açılabilir'' diye konuştu.

        Emirdağ-Eskişehir karayolunun ulaşıma açıldığını, Afyonkarahisar-Emirdağ karayolundaki araçların kurtarıldığını bildiren Balkanlığı oğlu, ''Bütün araçlar kurtarılıyor'' dedi. Vali Balkanlıoğlu, yolların bir saate kadar açılması için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

        İL İL EN DETAYLI VE EN GÜNCEL HAVA DURUMU BİLGİLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

        "ZOR DURUMDAYIZ"

        Bu arada, yolda mahsur kalanlardan Zafer Cebe, yaptığı açıklamada, çok zor durumda olduklarını söyledi.

        Antalya'ya balık götürdükten sonra Samsun'a dönmek isterken dün öğle saatlerinde kar yağışı ve tipi nedeniyle mahsur kaldıklarını belirten Cebe, şunları anlattı:

        ''Yol çift yönlü kapandı. Araçlarımızdaki yakıt bitti. Bazı arabalarda bebekler var. Yiyecek yok. Tipi nedeniyle araçların kapıları bile açılmıyor. Dışarıda belimize kadar kar var. Hiçbir yere hareket edemiyoruz. Bir an önce buraya yiyecek ve yakıt ulaştırılmalı.''

        AFYONKARAHİSAR-ANKARA KARAYOLU TRAFİĞE KAPANDI

        Afyonkarahisar-Ankara Karayolu yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle gece yarısından itibaren tamamen trafiğe kapandı.

        Afyonkarahisar-Ankara Karayolu’nun Emirdağ-Sivrihisar güzergahında gece yarısından itibaren trafiğin tamamen kapandığı ve yaklaşık 200 aracın yolda mahsur kaldığı bildirildi. Karayolları ekiplerinin kar küreme araçlarıyla aralıksız çalıştıkları yolda buzlanma nedeniyle birçok aracın hareket edemediği açıklandı. Trafik ekipleri belirlenen kavşaklarda sürücülerin yolu kullanmalarına izin vermiyor.

        YETKİLİLERDEN AÇIKLAMA

        Karayolları Afyonkarahisar Şubesi yetkililerinde alınan bilgiye göre; 200 aracı kurtarma çalışmaları sürüyor ve araçların akibeti hakkında henüz bir bilgi yok. Tahminlere göre, yoğun kar yağışları yarın etkisini kaybedecek.

        ANKARA-KONYA YHT HATTINDA SEFERLERE ARA VERİLDİ

        Ankara-Konya Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında devam eden yoğun tipi ve fırtına nedeniyle YHT seferlerine ara verildiği bildirildi.

        Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Ankara-Konya YHT hattının bazı bölümlerinde yoğun tipi ve fırtınanın etkili olduğu belirtilerek, şu bilgiler verildi:

        “Bazı yerlerde 3 metreye varan kar birikintileri nedeniyle Ankara-Konya YHT seferlerinin bir kısmına geçici olarak ara verildi. YHT setleri önünden giden kılavuz araçların Polatlı-Bozdağ arasına yönelik verdiği raporlar doğrultusunda, sefer emniyetini riske etmemek için Ankara-Konya arasında sefer yapmakta olan saat 21.15'teki YHT servisi Ankara'ya güvenli şekilde geri getirildi. Ankara Garına geri getirilen yolcuların tren dışı olumsuz doğa koşullarından etkilenmemesi için azami özen gösteriliyor.”

        Hatta yol açma çalışmalarının halen devam ettiği bilgisine yer verilen açıklamada, olumsuzluktan Ankara-Eskişehir YHT seferlerinin ise etkilenmediği bildirildi.

        SICAKLIK ARTACAK

        Türkiye’nin kuzey, iç ve doğu kesimleri yağışlı geçecek. Hava sıcaklığı, iç ve doğu bölgelerde 3 ila 5 derece azalacak, Marmara'da 2 ila 4 derece artacak.

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, yağışların; Batı Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Samsun, Ordu, Erzurum, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Van, Hakkari çevreleri ile zamanla Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

        Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı, doğu kesimlerde güneyli yönlerden orta kuvvette, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısında kuzeyli, Doğu Akdeniz kıyıları ile güneydoğu bölgelerde güney ve güneybatılı yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

        ARAÇLAR YOLLARDA KALDI

        Samsun'da akşam saatlerinde başlayan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, Samsun-Ankara Karayolunda yağış nedeniyle aksamalar yaşanıyor.

        Bölgede akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Samsun-Ankara Karayolunda seyreden araçlar yağış nedeniyle zor anlar yaşıyor. Kayan araçlar nedeniyle kapanan yolda trafik güçlükle ilerliyor.

        Bölgede karayolları ekipleri yol açma ve tuzlama çalışması yaparken, trafik ekipleri ise yaşanabilecek olumsuzluklar karşısında önlem almaya çalışıyor.

        KAZALAR TRAFİĞİ KAPADI

        Yoğun kar yağışı nedeniyle Çakallı yöresinde aralarında Çorumspor'un U 14-15 futbol takımlarını taşıyan otobüsünde bulunduğu 8 araç zincirleme kazaya karıştı.

        Çorumspor'un U14-15 takımlarını Rize'de oynanacak karşılaşmaya götürmek üzere yola çıkan otobüste 35 kişinin bulunduğu öğrenildi.

        KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

        Yağışların Batı Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Samsun, Ordu, Erzurum, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Van, Hakkari çevreleri ile zamanla Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olacağı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (görüş mesafelerinde azalma, ulaşımda aksama vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekiyor.

        BUZLANMA VE DON UYARISI

        Akdeniz kıyıları dışında, Ege kıyılarında hafif, ülkemiz genelinde orta kuvvette buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

        ÇIĞ UYARISI

        Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

        ERCİYES YOLU TİPİDEN KAPANDI, KAR FESTİVALİ KENT MERKEZİNE ALINDI

        Kayseri'de yoğun kar yağışı nedeniyle 200’ün üzerinde köy yolu ulaşıma kapanırken, kent merkezinde kar kalınlığı 25 santime ulaştı. Erciyes kayak merkezinde bugün yapılması planlanan Uluslararası Erciyes Kar Festivali’nin açılış etkinlikleri, kar ve tipi nedeniyle Kayseri kent merkezindeki Büyükşehir Belediyesi Meclis salonuna alındı.

        Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın da konuşmacı olarak katılacağı Erciyes Kar Festivalinin bu gün saat 10.00’da Erciyes Dağı’nda açılış töreninin yapılması planlandı. Tören, 2 bin 150 metredeki kayak merkezinde aşırı kar yağışı ve tipinin yanı sıra yolun kapalı oluşu nedeniyle, Kayseri kent merkezine alındı. Dağdaki etkinlerin, kent merkezinde yapılacağı belirtildi.

        İDO'NUN BAZI SEFERLERİ İPTAL

        İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ (İDO), hava muhalefeti nedeniyle bazı seferleri iptal etti.

        İDO'dan alınan bilgiye göre, İDO'nun, 09.30'daki Bursa-Yenikapı-Kadıköy, saat 13.00'deki Kadıköy-Yenikapı-Bursa ve 17.15'teki Bostancı-Yenikapı/ArmutluTK-Armutlu deniz otobüsü seferleri iptal edildi.

        İDO'nun saat 07.30'daki Bandırma/Yenikapı-Bostancı ve 08.00'deki Armutlu-ArmutluTK/Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü seferleri de hava muhalefeti nedeniyle yapılamamıştı.

        Bu arada hava muhalefeti nedeniyle Avcılar-Bakırköy deniz otobüsü iç hat seferlerinin yapılamadığı öğrenildi.

        Bu arada, Kayseri kent merkezinde kar kalınlığı 25 santime ulaştı. 203 köy yolu ulaşıma kapandı. Meteoroloji uzmanları, bölgede kar yağışının gece yarısına kadar sürmesinin beklendiğini açıkladı.

        EĞİTİME KAR TATİLİ

        Bazı il ve ilçelerde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi.

        İşte okulların tatil edildiği il ve ilçeler:

        Niğde

        Adıyaman

        Bursa'nın Büyükorhan, Keles ve Orhaneli ilçeleri

        Konya'nın Beyşehir ve Doğanhisar ilçe merkez, belde ve köylerinde

        Karaman'ın Başyayla ilçesinde

        Kütahya'nın Simav, Pazarlar ve Şaphane ilçelerinde

        Isparta'nın Yalvaç ilçesinde

        Sivas merkeze bağlı belde ve köyler

        Nevşehir’in Acıgöl, Avanos ve Hacıbektaş ilçelerinde

        Malatya'nın Hekimhan ilçesinde 1 gün ara

        Çankırı ve Yozgat’ta yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bugün tatil edildi

        Kırşehir’in Çicekdağı İlçesinde, ilköğretim ve liseler kötü hava koşulları nedeniyle bir gün tatil edildi.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ