Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Şehit evlerine ateş düştü!

        Şırnak'ın Cudi Dağı mevkisinde terör örgütünü etkisiz hale getirmek için dün sabah düzenlenen hava destekli kara harekatında şehit düşen Özel Harekat polislerinden Kadir Can'ın Antalya'daki ailesine acı haber bu sabah ulaştırıldı. Elinde Türk bayrağıyla Atatürk Mahallesi'ndeki şehit polisin evine gelen Antalya Emniyet Müdürlüğü Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı, acı haberi aileye verdi. 112 Acil Servis ekiplerinin de hazır bekletildiği eve, Özel Harekat polisleri tarafından Türk bayrağı asıldı.

        Acı haberle gözyaşlarına boğulan şehidin kayınpederi Selahattin Şahin'i teselli etmeye çalışan Antalya Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi'nde görevli polisler de gözyaşlarına hakim olamadılar. Kadir Can'a ait evin bulunduğu bina ile çevre binalara Türk bayrağı asılırken, taziyeye gelecek olanlar için de hazırlıklar başladı.

        Antalya'da görev yaparken şark hizmeti için Şırnak Emniyet Müdürlüğü'ne tayin olan ve haziran ayında görevi sona erecek olan Kadir Can'ın (45) evli ve 16 yaşında bir kız ve 10 yaşında bir erkek çocuğu bulunduğu öğrenildi.

        BİR ACI HABER DE YOZGAT'A

        Güvenlik güçlerinin Cudi Dağı'nda terör örgütüne karşı düzenlediği operasyonda şehit olan 5 polis memurundan biri olan Özel Harekat Polisi Mustafa Erdoğan'ın acı haberi, Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesindeki ağabeyinin evine ulaştı.

        Şehit Özel Harekat Polisi Mustafa Erdoğan'ın babası emekli polis Ramazan Erdoğan, şehit haberini İstanbul'dan misafir olarak geldiği büyük oğlu Muhammet Erdoğan'ın Boğazlıyan TOKİ konutlarındaki evinde öğrendi. Baba Ramazan Erdoğan'a acı haberi, Boğazlıyan Emniyet Müdürü Erdal Tepe verdi.

        Haberi alan Ramazan Erdoğan, oğlu Muhammet ile cenazeyi almak için Diyarbakır'a gitti.

        Şehit Mustafa Erdoğan'ın ağabeyi Muhammet Erdoğan'ın TOKİ konutlarındaki evine Türk bayrakları asıldı.

        Bekar olduğu öğrenilen Özel Hareket Polisi Mustafa Erdoğan'ın yaklaşık 1 yıldır Şırnak'ta görev yaptığı öğrenildi.

        KOCAELİ ŞEHİDİNE AĞLIYOR

        Cudi Dağı'nda Derecik Çağlayan köyleri ve Tuşimiya Vadisi'nde şehit düşen 5 özel harekatçı polisten biri olan Recep Topaloğlu'nun anne ve babası Şırnak'a gitti.

        Altı ay önce evlenen 30 yaşındaki Recep Topaloğlu'nun 6 aydır Şırnak'ta görev yaptığı öğrenildi. Gündoğdu Kalıcı Konutları 12. Ada 3. Blok'ta otoran şehidin annesi Meryem babası Reşat Topaloğlu oğullarının yaralı olduğu bilgisiyle gece saatlerinde Şırnak'a doğru yola çıktılar.

        Ailenin komşuları Recep Topaloğlu'nun şehit düşmesinin ardından gözyaşlarına boğuldu. Çevresinde çok sevilen bir insan olan şehit polis memurunun ailesinin komşuları, Topaloğlu ailesinin Kocaeli'de akrabasının olmadığı bilgisini verdi. Recep Topaloğlu'nun şehit olduğunu öğrenin ailenin komşuları evlerine Türk Bayrakları astı. Şehidin cenazesinin Fevziye Cami'inde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa İzmit'te toprağa verileceği öğrenildi.

        KAHRAMANMARAŞ'DA ŞEHİT ACISI

        Şırnak'ın Cudi Dağı'nda terör örgütünün saldırısında şehit olan Özel Harekat Polislerinden biri de Kahramanmaraş Göksunlu, Yavuz Selim Arslan oldu. Arslan'ın Kahramanmaraş Göksun'daki baba ocağına ateş düştü. 4 kardeşin en küçüğü olan 1987 doğumlu Yavuz Selim Arslan'ın polisliği çok sevdiği ve bekar olduğu belirtildi.

        Yetkililerin şehadet haberini getirdiği esnada evde bulunanların feryatları yürekleri dağladı. Türk bayrağı asılan baba evi, ziyaretçilerle dolup taştı.

        İZMİR'DEKİ ŞEHİT EVİNDE HÜZÜN VAR

        Şırnak'ın Silopi ilçesi Cudi Dağı kırsalında terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda çıkan çatışmada şehit olan polis memuru Cihat Akkaya'nın İzmir'deki evinde hüzün var.

        Cihat Akkaya'nın (42) acı haberi, Gaziemir ilçesindeki eşi Deniz Akkaya ile Bornova ilçesindeki annesi Sıddıka ve babası Mehmet Akkaya'ya emniyet müdürlüğü yetkililerince verildi. Şehit polisin ailesi ve yakınları, komşuları ve polis memurlarınca teskin edilmeye çalışıldı.

        Şehidin kan kanseri (lösemi) tedavisi gören eşi Deniz Akkaya (32), Irmak Mahallesi Evrensel Sitesi'ndeki evinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşiyle dün 16.30 sıralarında telefonla görüştüğünü söyledi.

        Akkaya eşinin kendisine, ''Aşkım çok işimiz var. Geleceğiz ve seni arayacağım'' dediğini söyledi.

        Akkaya, ''O şerefsizlerin karşısında ağlamıyorum, ağlayacağım da. Kızımı da polis yapacağım. Allah onların belasını versin, onları kahretsin'' dedi.

        EŞİNİN TEDAVİSİ İÇİN İZMİR'E TAYİNİNİ İSTEYECEKTİ

        Akkaya, eşinin ikinci şark hizmeti için 1,5 yılı aşkın süredir Şırnak'ta görev yaptığını söyledi. Deniz Akkaya, kendisinin ise 11 yaşında kızları Aybüke ile birlikte yaklaşık 5 yıldır süren lösemi tedavisi için İzmir'de kaldığını söyledi.

        Kanser tedavisinde kendisine destek olabilmek için eşinin tayin talebinde bulunmayı planladığını anlatan Akkaya, şöyle konuştu:

        ''Tayin formu için benim Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden aldığım tedavi ve kontrol belgelerini kargoyla göndermiştik. Kargo şirketinden bu sabah arayarak eşimin evrakı almaya gelip gelmeyeceğini sordular. 'Dağdadır, gelir' dedim. Eşim de tayinimiz de yok artık.''

        Bu arada aileyi ziyaret eden İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay da baba Mehmet Akkaya ile yakınlarına başsağlığı diledi.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ