Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Beşiktaş Dolmabahçe bomba

        İstanbul'da sabah saatlerinde Beşiktaş'da patlayan bombanın ardından Gaziosmanpaşa'da da bomba paniği yaşandı. Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı yanındaki bir çöp tenekesine konulan ses bombası patladı.

        Patlama sonucunda bir vatandaş ayağına gelen cam parçaları neticesinde hafif yaralandı.Olay yerine çok sayıda ambulans ekibi sevkedildi. Patlama nedeniyle kaymakamlıkta maddi hasar meydana geldiği belirtiliyor.

        TEMİZLİK İŞÇİSİNİN DİKKATİ...

        Dolmabahçe' de cadde kenarında sabah saatlerinde yol süpüren belediye temizlik işçilerinin fark ederek polise ihbarda bulunduğu paketten bomba çıktı. Bomba imha uzmanlarının çevre güvenliği aldıktan sonra, robot yardımı ile imha ettiği paket büyük bir gürültü ile patladı. Alınan çevre güvenliği nedeniyle sabah saatlerinde Beşiktaş-Karaköy arasındaki araç trafiği, çileye dönüştü.

        Dolmabahçe ile, Swiss Otel'in servis kapısına çıkan Vişneli Tekke Sokağın köşesinde saat 08.00 sıralarında, belediyenin ışıklı panolarına ait elektrik panosunun kenarında, bir temizlik işçisi, paketi görerek polise ihbar etti.

        Polis çevre güvenliği aldıktan sonra, bomba imha uzmanlarından yardım istedi. Bomba imha uzmanları, olay yerinde bir süre inceleme yaptıktan sonra şüpheli paketi fünye yerleştirerek robot yardımı ile uzaktan patlattı. Büyük bir gürültü ile patlama olurken, yapılan incelemede, pakette bomba olduğu belirlendi. Uzmanlar uzun süre çevrede inceleme yapıp, parça topladı. Edinilen bilgilere göre, bombanın el yapımı, zaman ayarlı, parça tesirli, basınç etkili olduğu öğrenildi.

        GECE DE DEVAM ETTİ

        İstanbul'da dün sabah saatlerinde Beşiktaş ve Gaziosmanpaşa'da patlayan bombaların ardından akşam saatlerinde de Ümraniye'de 30 dakika içinde 4 ayrı yere ses bombalı saldırı düzenlendi. Saldırılarda ölen ya da yaralanan olmadı.

        Ümraniye'de saat 22.00 ile 22.30 arasında 4 ayrı ses bombalı saldırı gerçekleştirildi. Saldırganlar bir otomobille geldikleri İnkilap Mahallesi Kirazlı Sokak üzerinde park halinde bulunan bir aracın altına ses bombası koyarak uzaklaştı. Bomba bir süre büyük gürültüyle infilak etti. Saldırganlar, daha sonra Kazım Karabekir Mahallesi Bolahenk Sokak'da da bir aracın altına ses bombası koydu. İnfilak eden bomba mahallede panik yaşanmasına neden oldu.

        Daha sonra Esenşehir Atatürk Caddesi üzerinde de bir markete ses bombası atan saldırganlar, Şehit Mahmut Koç Sokak üzerindeki AK Parti'nin Dumlupınar, Elmalı Kent, Kazımkarabekir ve Topağacı mahalle temsilciklerinin bir araya toplandığı binaya da ses bombalı saldırı gerçekleştirdi. Meyve suyu kutularının içine yerleştiren ses bombalarının büyük gürültüyle infilak etmesinin ardından olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

        Patlamalarda ölen ya da yaralanan olmazken, polis saldırıları gerçekleştirdikten sonra otomobille kaçan saldırganları yakalamak için çevredeki güvenlik kamera kayıtlarını incelemeye aldı.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ