Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Bartın Irmağı'nda yaşanan kirlilik

        Ayhan ACAR / BARTIN (AHT)

        Bartın şehir merkezinde Gazhane Burnu'nda birleşen Kocaçay ve Kocanaz çayının oluşturduğu, 15 kilometre akarak Karadeniz'e dökülen Bartın Irmağı'nda son günlerde yaşanan kirlilik herkesi korkutuyor.

        Bartın ırmağına Organize Sanayi Bölgesi'nden dökülen atıklar nedeniyle ırmak yüzeyi simsiyah oldu. Çağlayan mevkiinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Çetin, ''Bugünkü kirliliğin nedeni o fabrika değildir. Ama yine bu kirliliğin Organize Sanayi Bölgesi'ndeki başka bir fabrikadan geldiğini düşünüyoruz. Biz Bartın ırmağını turizme kazandırmak için bir çok çalışma yaparken bu çevre katliamını hak etmiyoruz. Bartın ırmağı meşhur bir ırmaktır. Biz elimizden geleni yapıyoruz ama buna yetkililerin artık dur demesi gerekiyor. Bu kirliliğe neden olan fabrikalar yatırımlarını yapsınlar ama arıtma tesislerini de faaliyete geçirsinler. Bartın'a hizmet verirken diğer taraftan da zarar vermesinler'' İfadelerini kullandı.

        Çağlayan ve Orduyeri köprüsü civarında oluşan siyahlığı Bartın İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri kameralarla tespit etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ