Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Şefkat Der tarafından düzenlenen kadına şiddette tahrik indirimi konulu toplantıda konuşan Gökçe Ebru, “Öldürülmemek için 14 yıldır eşim ve yakınlarının şiddetinden kaçıyorum” dedi

        Zafer SAMANCI/AHT

        Şefkat Der’in Konya’daki merkezinde, yasadaki “tahrik indirimi” maddesinin kadına yönelik şiddeti artırdığına yönelik basın açıklaması yapıldı. Şefkat Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan, mahkemelerde eşlerini öldüren katillere yapılan tahrik ve iyi hal indirimlerinin cinayeti teşvik ettiğini belirterek, “Cinayetlerde teşvik indirimi yapmayacak hâkimler istiyoruz. Bu da Türkiye’de olmadığına göre ‘ithal hâkim’ istiyoruz” diye konuştu.

        ‘EŞİM BENİ BULURSA ÖLDÜRECEK’

        Bulan’dan sonraysa 1997’de kocasının kardeşi tarafından vurulan ve 1998’den bu yana eşinden kaçan Gökçe Ebru (37) rumuzlu kadın söz aldı. Ebru, şunları söyledi: “Eşimden ayrılınca eşimin kardeşi kurşun yağmuruna tuttu. 3 kurşun isabet etti. Tahrik indiriminden kısa süre sonra çıktı. Aynı insanlar aileme işkence yaptı. Ben ve ailem tehditler alıyoruz. 14 yıldır kaçıyorum. Canımı kurtarmak için kendimi gizliyorum. Koruması gereken devlet nerede? Eski eşim beni bulursa öldürecek. Adalet o zaman devreye girecek, ölmek değil yaşamak istiyoruz” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ