Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İnanç Okulların tatil olmasının ardından yüz binlerce çocuk yaz Kur'an Kursları için camilerin yolunu tuttu. Yıllar sonra ilk kez yaş sınırlaması uygulanmayan kurslarda, yer yaştan çocuk hem dinimizin güzelliklerini öğreniyor hem de düzenlenen aktivitelerle eğl

        Okulların tatil olmasının ardından yüz binlerce çocuk yaz Kur'an Kursları için camilerin yolunu tuttu. Yıllar sonra ilk kez yaş sınırlaması uygulanmayan kurslarda, yer yaştan çocuk hem dinimizin güzelliklerini öğreniyor hem de düzenlenen aktivitelerle eğleniyor. Kurslarda düzenlenen yarışmalarda hayırsever esnafların katkısıyla diz üstü bilgisayardan genç odası takımına kadar çeşitli hediyeler dağıtılıyor. 2009 yılında 1 milyon 881 637 öğrencinin katıldığı kurslara 2011 bir milyon 366 bin 914 çocuk iştirak etti. Bu yıl kursa katılanların sayısının 2 milyonu geçmesi bekleniyor.

        Halktan gelen yoğun talepler üzerine yapılan Kur'an kurslarına yaş sınırlaması getiren düzenleme yürürlükten kaldırıldı. Bu sayede yüz binlerce çocuk caminin yolunu tuttu. Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri, iki ay boyunca haftada beş gün düzenlenecek kurslarda görev yapan personele ek ders ücreti ödeneceğini bildirdi. Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokolle kurslara katılan çocuklara yönelik sportif faaliyetler de düzenleniyor.

        SURELERİ EZBERLE; PUANLARI TOPLA LAPTOPU KAP

        Camilere gelen çocukların yaş ortalamasının düştüğünü dikkate alan imam hatipler, kursları eğlenceli hale getirmek için kolları sıvadı. Kursa katılan çocukları hediyelerle motive eden görevliler, camileri tam bir sosyal yaşam alanı haline dönüştürdü. Bursa Yıldırım ilçesindeki Zümrütevler Camii'ne bu yaz 600'ü aşkın çocuk kayıt yaptırdı. Cami İmam Hatibi Hüsamettin Turhan ve çevredeki 10 cami imam hatibi bir araya gelerek çocuklara yönelik ilginç yarışmalar düzenliyor. Sure ezberleyenlerden, babasını cemaatle namaz kıldırmaya getiren çocuklar için puanlama usulü ile 'Haydi çocuklar camiye, namazını camide kıl, puanları topla ödülü kap' sloganıyla yarışma düzenlediklerini belirten Turhan, sabah namazına gelen çocuğa 20, babasını getirenlere ilave olarak 10 puan verdiklerini söyledi.

        Amaçlarının İslam dininin güzelliklerini anlatmak olduğunu belirten Turhan şunları dile getirdi: "Yaş sınırı kaldırınca camilerimiz cıvıl cıvıl oldu. 5 yaşından 17 yaşına kadar talebelerimiz oldu. Öğretici arkadaşlarımızla birlikte çocuklarımıza en güzel eğitimi vermek için gayret gösteriyoruz. Düzenlediğimiz etkinlik ve yarışmalarla kursların cazibesini artırıyoruz. Bu sene, yapacağımız yarışmalarla çocuklarımıza diz üstü bilgisayar, bisiklet ve genç odası gibi çeşitli hediyeler vereceğiz."

        CAMİDE ÖĞRENDİ, EVDEKİLERİ İMTİHANA TABİ TUTTU

        Kur'an kurslarına giden 7 yaşındaki Rana Kılıç camide öğrendikleriyle evdeki büyüklerini imtihana tabi tutmuş. Rana Kılıç şunları söyledi: "Camide arkadaşlarımla hem eğleniyorum, hem de öğreniyorum. Evde annemi, babamı ve teyzemi imtihana tabi tuttum. Geçen yıllarda da camiye gitmek istemiştim, ama küçük olduğum için almadılar. Bu sene Diyanet'teki amcalar yaş sınırını kaldırmışlar, hepsine teşekkür ederim. Çünkü burada sadece Kur'an-ı kerim öğrenmiyoruz. Büyüklerimize karşı nasıl davranılacağını öğrenirken hem de eğleniyoruz. Bol bol çikolata yiyoruz."

        İlköğretim okulu 4'üncü sınıf öğrencisi Ahmet Mücahit Gündüz de Kur'an'ın yanı sıra İslam dininin güzelliklerini öğrendiklerini söylüyor. Kursa geldikten sonra annemle karşı davranışlarımda da değişiklikler hissediyorum. Burada çok güzel bir arkadaşlık ortamı da oluyor. Sokakta oynayacağımıza Kur'an-ı Kerim öğreniyoruz. Dua ve sureleri ezberliyoruz. Bu da okuldaki Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde işimizi kolaylaştırıyor." dedi.

        8 yaşındaki Oğuzhan Konak camilerde düzenlenen aktivitelerden övgüyle bahsediyor. "Canımız hiç sıkılmıyor." diyen Konak, namaz kılmayı da çok istediğini söyledi. Konak, "Yüce dinimizi öğreniyorum, hayatımda insanlarla ve arkadaşlarımla güzel geçinmeyi öğrendim." diye konuştu. 5 yaşındaki Oğuz Emre Paker de Kur'an-ı Kerim için caminin yolunu tutan çocuklardan. Arkadaşlarıyla sokakta yaramazlık yapma yerine bu yaz camiyi seçtiğini belirten Özcan Tufan, kursta bol bol çikolata yediğini söylüyor.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ