Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Liselilerin gölette ölüm zinciri

        Edinilen bilgiye göre bugün sabah 09.00 sıralarında, "Piknik'e gidiyoruz" evlerinden ayrılarak Merkeze 4 km. mesafedeki Askeriye Köyü'nün Sulama Göleti'ne giden Burdur Anadolu Lisesi öğrencilerinden Halil Kara (16), Çağlar Ocak(16), Emre Ünsal(16), Uğur Elagöz(16), Ali Can Ayko (16), Bayram Bozkurt(16), Hüseyin Emre Pak (16) ve Sercan Özçelik(16) balık tutmak amacıyla, elbiselerini çıkardıktan sonra Gölet'in çevresine dağıldılar.

        VİDEO İÇİN TIKLAYIN

        Saat 10.15 sıralarında, 8 arkadaştan Çağlar Ocak'ın, gölet çevresiindeki bataklık bölgede boğulmakta olduğunu gören arkadaşları Ocak'ı kurtarmak isterken suya girdiler. Ancak bataklık bölgede Çağlar Ocak'la birlikte Halil Kara ve Emre Ünsal'da sulara gömüldüler.

        Arkadaşlarının durumunu gören ve suya girmediği için dışarıda olan Uğur Elagöz'ün haber vermesi sonucu; suyun içerisinde bulunan ve bir ağaca tutunarak boğulmaktan kurtulan diğer 4 öğrenci köylüler tarafından kurtarıldı.

        Olayın haber alınması ile Burdur Belediyesi AKUT, Sivil Savunma ve İtfaiye ekiplerinin olay yerine gelmesi ile kurtarma çalışmalarına geçildi. Halil kara'nın cansız vücudu soğuk sudan çıkarıldı.Boğulan diğer iki öğrenci için Antalya'dan gelecek balıkadamlar bekleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ