Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Ağaç kesmedim diyen Ali Ağaoğlu'na ithaf olunur

        Bakanlık tarafından sözleşmesi feshedilen Ali Ağaoğlu Maslak 1453 projesinde son durumu anlatmak üzere kameralar karşısına geçti. Four Seasons Otel'de bir basın toplantısı düzenleyen Ağaoğlu ısrarla ağaç kesmediğini söylüyor. Ancak bu uydu fotoğrafları Ağaoğlu'nu yalanlıyor.

        Ağaoğlu'nun basın toplantısından satır başları şöyle: "Projenin yapıldığı arazideki gecekondudaki 3-4 tane ağacı makinelerle söktük. Satış ofisinin önüne yerleştirdik, kesmedik. Arazide bir tane bile ağaç yoktu, ormanla sınırlarımız da belli Ormanın projenin yakınında olması avantajımdı, tabii ki bunu kullanacağım. Neticede iş adamıyım.

        Reklam biraz kibirli oldu, kabul ediyorum. Orman olduğu için atla gezdim deniz olsa kayıkla gezerdim."

        USÜL HATASI YAPTIK, SEVE SEVE DEVREDERİZ

        Arazinin devri konusunda usül hatası yaptıklarını söyleyen Ağaoğlu, şu ana kadar araziye 3,5 milyon lira yatırım yaptıklarını, yarın itibariyle söz konusu araziyi Orman Bakanlığı'na seve seve devretmeye hazır olduğunu belirtti.

        Ağaoğlu, “Biz Sayın Serdar Bilgili ile konuştuk anlaşamadık. Ondan sonra AKC Petrol firması ile konuştuk, sözleşmesini inceledik. Sözleşmesinde şöyle bir madde var: ‘2 sene içinde devredemez’. Biz orayı devraldığımızda bu süre dolmuştu. Ancak bir usul hatası yaptık. Sözleşmede ‘2 sene sonra bakanlığın izni ile devredebilir’ ibaresi vardı. Biz maalesef burada belki işlerimizin yoğunluğundan bir usul hatası yaptık. Bakanlığın böyle bir yetkisi vardır. Tasarruf Orman Bakanlığı’na aittir. Biz buna saygı duyuyoruz” dedi.

        Noter’den gelen yazının dün akşam saat 18.00 gibi kendilerine ulaştığını söyleyen Ağaoğlu, “Bugüne kadar o alana 3.5 milyon üzerinde yatırım yapmıştık. Ben yarın itibariyle yeri devretmeye hazırım. Belki dava açsam haklıyımdır ya da haksızımdır. Bunu tartışma konusu bile yapmıyorum” ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ