Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Aksaray ve Beyazıt Meydanları da yenileniyor

        İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Aksaray ve Beyazıt meydanını yeniden düzenleyeceklerini belirterek, "Aksaray'da deprem riski de taşıyan araçların geçtiği viyadüğün de kaldırılacağı, 61 bin metrekarelik büyük bir meydan ortaya çıkacak. Tarihi doku daha iyi hissedilecek” dedi.

        İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, basın mensuplarına meydanlarda yapılacak yeni düzenlemelerle ilgili bilgiler verdi. İstanbul'da Beyazıt, Üsküdar, Kadıköy, Kabataş ve Maltepe'de tarihi meydanların yeniden düzenleneceğini belirten Topbaş, "Bunlardan en çok önemsediğimiz meydanlardan bir tanesi de Aksaray Meydanı. Şu anda deprem riski de taşıyan, araçların geçtiği viyadüğün de kaldırılacağı, 61 bin metrekarelik büyük bir meydan ortaya çıkacak. Buradaki tarihi doku da daha iyi hissedilecek bir düzenleme getiriyoruz. Meclisimizde oy çokluğu ile geçti. Bölgede tekrar kendini hissettirecek bir konsept ortaya çıkacak. Orada hantal olarak gördüğümüz viyadük de ortadan kalkacak" dedi.

        Topbaş, Beyazıt meydanında yapılan yeni düzenlemeyle de labirentli, araç parkların olmadığı bir meydan amaçladıklarını ifade etti.

        Basın mensuplarının vapurlardaki sürme iskelelerin güvenliği ile ilgili sorusunu da yanıtlayan Topbaş, şunları söyledi:

        "Son 5 gemi ihalesini yaparak yenilediğimiz gemilerin hidrolik kapılar var. O kapılar iskele yanaştıktan sonra devreye girebilen bir sistem. Geçmişten Şirket-i Hayriye döneminden gelen sürme iskeleler var. Tabi daha dikkatli olunması gerekiyor. Gerekli tedbirler alınmaktadır"

        AKSARAY MEYDANI PROJESİ

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ