Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam "Bir Takı Bir Can" dostlarımıza

        Spordan, sanata ve medya dünyasınaünlü isimlerin tasarladıkları aksesuarların sokak hayvanları yararına internet üzerinden satışa sunulacağı ''Bir Takı Bir Can'' projesi hayata geçirildi.

        Projenin Beşiktaş Belediyesi Ortaköy Kültür Merkezi'ndeki tanıtım toplantısında konuşan Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP)Yönetim Kurulu üyesi Şebnem Aslan, internet üzerinden yürütülen projeyle sosyal sorumluluk alanında bir ilkin gerçekleştirildiğini söyledi. Aslan, sokakta yaşayan canlıların insanlar gibi seslerini çıkaramadıklarını vurgulayarak, hayvanların sesi olmak için çalışma yaptıklarını belirtti.

        ''5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı''na karşı olduklarını vurgulayan Aslan, ''Bu yasasının çıkarılmaması için siyasilerden ve sanatçılardan gerekli desteği vermelerini rica ediyoruz'' dedi.

        Vipcadde.com Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kahya da projeyi, hayvan haklarıyla ilgili duyarlılığı arttırmak için sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte hayata geçirdiklerini aktardı. Kahya, ünlü isimlerin tasarladıkları aksesuarların satışından elde edilecek gelirin sokak hayvanları yararına kullanılacağını kaydetti.

        -Projeden elde edilecek gelir HAYTAP'a bırakılacak-

        Proje için bileklik tasarlayan Eski A Milli Futbol Takımı menajeri Can Çobanoğlu, çocuklarını hayvan dostlarıyla birlikte büyüttüğü için mutlu olduğunu ifade ederek, projeyi anlamlı bulduğunu söyledi.

        Habertürk Yazarı Esin Övet, hayvanların özel günlerde hediye olarak satılmasını asla kabullenemediğini vurgulayarak, ''Unutmayalım ki biz bir gün susarsak onlar konuşacak'' dedi.

        Ses sanatçısı Bora Gencer, hayatı boyunca insanlardan göremediği sevgiyi, evine aldığı sokak hayvanlarından gördüğünü dile getirdi.

        Toplantıda projeye destek veren sanatçılara teşekkür belgesi verildi.

        Canan Mutluer, Paşhan Yılmazel, Ekin Olcayto, Ebru Güzel, Levent Dörter, Seda Akgül, Zafer Elgin gibi isimlerin de destek verdiği projede, gönüllü ünlüler tarafından hazırlanan aksesuarlar, online alışveriş sitesi ''Vipcadde.com'' üzerinden satışa sunulacak. Satılacak her aksesuardan elde edilecek gelir, HAYTAP'a bağışlanacak. Ayrıca, internet sitesinde satılan her farklı ürünün 1 lirası HAYTAP gelirlerine eklenecek.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ