Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul 18 Yaşından Küçükler Giremez

        IŞIL CİNMEN / HABERTURK.COM

        icinmen@haberturk.com

        Cuma ve Cumartesi gecesi uyumadım. İçki içmedim. Dans etmedim. Fazla eğlenmedim.

        Elimde not defteriyle gece kulüplerini dolaştım. “İç beni” diye bağıran Jager shot’lardan bu haftalık özür dileyerek, gecenin çocuklarını gündüz gözleriyle inceledim.

        Gündüz kafası, gözlem yapabilmek için ilk şart; çünkü gece sizi bir kere içine alıp, kendine kabul ederse karanlığa sihirli değnek değer ve hayat ışıl ışıl olur. O zaman hüzün bile daha keyiflidir ve gözünüz kimseyi görmez.

        Yani Woody Allen’in Midnight in Paris’indeki Gil’in yaptığı gibi, gece yarısı geçen 1920’lerden kalma otomobile atlayabilirseniz, klana kabul edilmişsinizdir.

        Gündüz ne kadar sıkılırsanız sıkılın, o kapı size açılmışsa içeride yalnızca eğlence vardır.

        Gecenin çocuklarının temel beş derdi vardır:

        1. Daha çok gülmek/Acıyı dibine kadar hissetmek

        2. Elektrik çarpmış gibi dans etmek/Tüm gözyaşı stokunu tüketmek

        3. Yandaki güzel adamı yanına getirmek/karşıdaki mini etekli kadının dikkatini çekmek

        4. Tanımadığı/hatırlamayacağı insanlarla o sırada çok önemli gelen konularda konuşmak

        5. Yaşadığını hissederek mutlu olmak/yaşamın bir sonu olduğunu idrak ederek “şimdi”yi kavramak

        Klan sıkıntıdan ölesiye korkar; eğlence ciddi bir iştir. Her gece Gündüz Vassaf’ın cümlelerine tekrar inanılır: “Yaşam, gecenin konusudur. Kimse bunu öğle yemeği sırasında tartışmaz.”

        Onlar, geceyi yaşaya dursun; ben kimler nerede, nasıl eğleniyor turuna çıktım.

        Kadınlar nerede en rahat eğleniyor? Nerede en çok tanışma oluyor? 4.00’ten sonra insanlar nereye gidiyor?

        Gündüz gözüyle gece çocuklarını iki ana bölüme ayıracağım:

        Converse’liler vs Topuklu ayakkabılılar

        Bugün, İstanbul’un en cool insanlarıyla Converse’li bir Cuma gecesine çıkıyoruz.

        (Yarın: Topuklu Cumartesi)

        Cuma Gecesi Top 5

        Saat 23.00: Tektekçi

        Geceye hazırlık yeri. Tektekçi’nin bulunduğu Tomtom Sokak kalabalıklaşmaya başlıyor. Her taraf birazdan tıklım tıkış olacak, herkes ayakta ve dışarıda.

        Taksim’in en eğlenceli sokağında uzun süren hiçbir şey yok. Öyle masalara oturmak, bardaktan içki içmek gibi alışılmış bir eğlence tarzına kapılar kapalı.

        Tektekçi de, 100’e yakın shot ve hepsine özel bardaklar var. İçkiler, tepsilerde shot halinde geliyor. Votka da içseniz, bira da içseniz tek yudumda bitirmek zorundasınız.

        Dikkatsiz bakışmalar, kısa konuşmalar ve küçük yudumlar…

        Sokağın yaş ortalaması 18-35. Müdavim ünlülerin başını Can Bonomo çekiyor.

        Saat 00.00: Hayal Kahvesi Bistro

        Şehrin en cool insanları genelde eğlenmek için burayı tercih ediyor.

        Türkiye’nin ünlü isimlerinin en sık uğradıkları yer Taksim’deki Hayal Kahvesi Bistro. Hünkârımız Halit Ergenç, Bergüzar Korel, Kıvanç Tatlıtuğ, Engin Günaydın, Buğra Gülsoy, Şebnem Ferah, Rıza Kocaoğlu gibi insanlar Hayal’cilerin alışık olduğu simalar.

        Rahatsız edilmeden eğlenebiliyorlar. Ancak gözlemlerime göre hünkarımızın popülaritesi Kıvanç Tatlıtuğ’u bile geçmiş durumda.

        Bistro’da haftanın yedi günü birbirinden iyi gruplar canlı müzik yapıyor.

        Saat 02.00: Kiki

        Burası Teoman’ın ikinci evi. Her cuma ve her cumartesi Teoman’ı (ve şimdi de evli Teoman’ı) Sıraselviler’deki Kiki’de elinde bir içki gülümseyip konuşurken görebilirsiniz. Yakın arkadaşı Göksel de Kiki müdavimlerinden.

        Kiki, kadınların en rahatsız edilmeden eğlenebildikleri yerlerin başında geliyor. Kimse kasılmıyor; içeride dans eden de dışarıda sigara içip muhabbet eden de rahat. Sanırım insanlar en rahat burada tanışıyor. Bahçe bölümünde müziğin sesi kısık olduğundan, içkinin yanında sohbet iyi gidiyor.

        Saat 4.00’te kapanınca, Kiki’deki herkesin bir sonraki durağı biraz aşağıda Cihangir’de bulunan MiniMüzikhol oluyor.

        Saat 03.00: MiniMüzikhol

        Bağımlıları buraya “Mini” diyor. Cihangir’deki MiniMüzikhol, kendi kuralları olan bir yer. Girişi zordur. Damsız giremezsiniz, fazla alkollüyseniz giremezsiniz, fazla ayıksanız da giremezsiniz (girseniz de kalamazsınız; şahsen zorlandım.) İçeride kimsenin gözü kimseyi görmez. Yalnızca müzik, dans ve disko topları eşliğinde günün ilk ışıklarına kadar eğlenmeye ant içmiş olanlar vardır.

        Saat 05.00: Tamirci

        Karaköy yeni yüzüyle eğlencenin merkezi haline gelmek üzere. Şimdi, gece çocuklarının en gececileri -yani vampirleri-, saat 05.00’ten sonra Kemeraltı Cadddesi’ndeki Tamirci’ye akın etmeye başladı.

        05.00’ten önce Tamirci boş, sabaha doğru kalabalıklaşıyor. Mekânın yan tarafı motor tamircisi, o yüzden adı da Tamirci. Sosyal medyada hakkında pek bilgi yok, ama keşfedenlerin sayısı gittikçe artıyor.

        Artık içeride ne olduğunu da siz tahmin edin. House müzikle elektrik çarpmış gibi dans edenleri seyredebilirsiniz ya da daha iyisi onlara katılabilirsiniz. Hangisini seçerseniz seçin pişman olmayacaksınız.

        Bonus!

        Saat 3.00-5.00: Machine

        Tedirgin gündüz gözlerimle Machine’e gitmeye cesaret edemedim ama Balo Sokak’taki Machine eksik kalırsa olmaz.

        Türkiye basınının çok sevdiği “Bu gençlerin hali ne? Ülke bunlara mı emanet?” içerikli yazıların altını tek başına doldurabilecek kadar materyal var Machine’de. Birçoklarının kolayca “yoz” damgası vurabileceği bir yer; kitsch giysiler, üçlü öpüşmeler, duvarlarda sevişenler, yere yatmış dans edenler, tek başına gezinenler…

        Machine, tüm havasızlığına rağmen bir kesim insanın nefes aldığı tek yer. Füturist distopya filmlerinden fırlamış gibi duran karakterler, ülkenin büyük bir bölümü uyurken, tavanı kaplayan fosforlu ışıklar altında burada normalleşiyorlar.

        Günlük hayatlarında kendilerini bastırarak yaşamak zorunda olan aykırıların patlamamak için buhar attıkları bir düdüklü tencere gibi...

        (Yarın: Topuklu ayakkabılarla Cumartesi gecesi)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ